Vakbeurzen & Vaknieuws

Nieuwe voertechniek van Boumatic | Veehouderij Techniek

Boumatic komt met een voeraanschuifrobot, een voerrobot en een instrooirobot. De Butler Gold, de Shuttle Eco en de Flypit kennen we van de Oostenrijkse fabrikant Wasserbauer, maar worden nu ook in het blauw van Boumatic verkocht.

De Butler Gold Pro voeraanschuifrobot maakt voor het aanschuiven gebruik van een vijz...

Lees meer
Donderdag 22 februari 2024

Nieuwe oprijwagen van VGM | Tuin en Park Techniek

Van Ginkel Machines uit Groenekan (Ut.) heeft een nieuwe tandemas oprijwagen ontwikkeld. De VGM Robson 14 heeft een laadvloer van 2,55 bij 6,8 meter.

De wagen is standaard uitgerust met een hardhouten laadvloer. De vlakke vloer heeft een lengte van 5,85 meter. Tel je daar het schuine vloeroppervlakte bij op, dan i...

Lees meer
Vrijdag 16 februari 2024

Talon Green graslandwoeler van SMS werkt 35 cm diep | Veehouderij Techniek

De Tsjechische fabrikant SMS presenteert de Talon Green graslandwoeler. De machine heeft een werkbreedte van 3 meter en een maximale werkdiepte van 35 cm.

De Talon Green is er in twee versies: de 300/3 en de 300/4. Het laatste cijfers staat voor het aantal woelpoten. De woeler met 3 poten heeft een vermogensbehoef...

Lees meer
Woensdag 14 februari 2024

Nieuwe Airflow wiedeg van Hatzenbichler | LandbouwMechanisatie

De Oostenrijkse machinebouwer Hatzenbichler presenteert de nieuwe Airflow wiedeg. De machine heeft een bodemvrijheid van 590 mm en de tandhoek kan vanuit de cabine hydraulisch versteld worden.

De Airflow kan geleverd worden met sectiecontrole. Daarvoor maakt de machine gebruik van gps. De veerwerking van de tanden...

Lees meer
Dinsdag 13 februari 2024

Komt de John Deere 9RX830 er? | LandbouwMechanisatie

Trekkerfabrikant John Deere gaat op 28 februari een nieuwe zware trekkerserie presenteren. Dat zou een nieuwe 9RX-serie kunnen zijn met vermogens van 521 tot 609,2 kW (710 tot 830 pk). Online gaan er geruchten over een 10RX-serie, maar de verhalen over een nieuwe 9RX-serie voeren de boventoon.

De nieuwe trekker kr...

Lees meer
Maandag 12 februari 2024

Eerste Australische trekker in meer dan 30 jaar | LandbouwMechanisatie

Laurie Phillips, de ontwerper van de originele Phillips Acremaster trekkers en later de Phoenix trekkers, gaat het merk Acremaster nieuw leven in blazen. Het worden de eerste trekkers van Australische bodem in meer dan 30 jaar.

De nieuwe trekkers worden geleverd met een 11,9 liter Deutz BF6M1015C zescilindermotor ...

Lees meer
Vrijdag 9 februari 2024

Zelfrijdende Bobman Milkbus doseert tot 1.000 liter melk | Veehouderij Techniek

Tijdens de Dairy-Tech in het Engelse Coventry presenteerde de Deense machinefabrikant Bobman de Milkbus. Twee jaar geleden toonde Bobman een eerste variant van de driewieler op de Deense beurs Agromek.

De Milkbus doseert de (biest)melk via een slang aan de kalveren. Daarnaast pasteuriseert de machine de melk met t...

Lees meer
Vrijdag 9 februari 2024

Case IH AF11 dorser met dubbele rotor | LandbouwMechanisatie

Case IH lanceert tijdens de Amerikaanse National Farm Machinery Show in Louisville de nieuwe Axial-Flow AF11 maaidorser. Aan de hand van de technische gegevens die bekend zijn, blijkt dat de AF11 lijkt op de CR11 van New Holland.

De Axial-Flow AF11 is voorlopig alleen in Noord-Amerika verkrijgbaar en is de rode te...

Lees meer
Donderdag 8 februari 2024

Hoopman Machines produceert 13.000e Holaras mestmixer | Veehouderij Techniek

Hoopman Machines in Aalten (Gld.) produceerde in december 2023 de 13.000e mestmixer. De eerste mestmixer van het bedrijf is gebouwd in 1970.

De 13.000e mestmixer van Hoopman is geïnstalleerd bij Melkveebedrijf Wientjes uit Sint Anthonis. Het bedrijf kocht de machine bij landbouwmechanisatiebedrijf Abemec in Oplo...

Lees meer
Donderdag 8 februari 2024

De Bruin bouwt afvoerband op Krone-achtermaaier | Veehouderij Techniek

Mechanisatiebedrijf de Bruin uit Bodegraven (ZH.) heeft een dwarsafvoerband op de Krone Easycut R320 CV gebouwd. Affabriek is deze optie niet leverbaar.

De Bruin was op zoek naar een nette en betrouwbare oplossing om op de achtermaaiers te bouwen. Het bleek dat met weinig aanpassingen de dwarsafvoerband van de Kro...

Lees meer
Donderdag 8 februari 2024

GESTOLEN: Giant G2700HD+ shovel, Zeewolde

Gestolen in de nacht van 7 op 8 februari, tussen 02.00 - 06.00u.

Locatie: Schollevaarweg 13 in Zeewolde

Merk: Giant
Type: G2700HD+

Serienummer: XP5G2D1C0PT040486

Kenteken: T-24-FNL

Details: 6-2-2024 was er een hydrauliek koppeling (1/2 mannelijk) vooraan afgebroken...

Lees meer
Woensdag 7 februari 2024

BCS presenteert elektrische e-Valiant | Tuin en Park Techniek

Tijdens de Fiera Agricola in het Italiaanse Verona presenteerde BCS de nieuwe e-Valiant trekker. Het is een elektrische uitvoering van de Valiant 60 trekkers.

De trekker is voorzien van 48 volt lithiumbatterij met een vermogen van 30 kWh waarmee, afhankelijk van de werkzaamheden, 3 tot 6 uur gewerkt kan worden. He...

Lees meer
Dinsdag 6 februari 2024

Spudnik met elektrische Airseperator | LandbouwMechanisatie

Spudnik heeft samen met trekkerfabrikant John Deere een elektrische toepassing ontwikkeld voor de getrokken Spudnik 6631-aardappelrooier. Op de rooier van Matt Porter uit Washborn (Maine) wordt de Airseperator niet langer aangedreven door de aftakas, maar door een elektromotor. Die wordt gevoed door de John Deere 8R-trek...

Lees meer
Maandag 5 februari 2024

Nieuwe modellen overtopfrezen van Agrator | LandbouwMechanisatie

Importeur Farmstore introduceert nieuwe AMP-ENTH overtopfrezen van de Spaanse fabrikant Agrator.

De frees kan, zo meldt Farmstore, gebruikt worden in combinatie met een voorzetwoeler of een zaaimachine, waardoor meerdere bewerkingen in een werkgang kunnen worden uitgevoerd. Met een voorzetwoeler voor de overtopfre...

Lees meer
Maandag 5 februari 2024

Rode bandharken van Kverneland | Veehouderij Techniek

Machinefabrikant Kverneland is begonnen met de verkoop van Roc bandharken onder eigen naam. Vicon deed dat al eerder en toonde een exemplaar op Agritechnica. Roc is sinds oktober 2021 eigendom van Kverneland.

Kverneland en Vicon verkopen drie modellen. Vicon de Roc RS 380, de Roc RS 730 en de Roc RS 1000. Kvernela...

Lees meer
Maandag 5 februari 2024

Mattracks presenteert smalste rupsen voor trekkers | LandbouwMechanisatie

De Amerikaanse fabrikant van rupsbanden Mattracks komt met de smalle TA900-LM-1010 rupsband voor trekkers. Het is volgens de producent de smalste rups op de markt.

De rupsen hebben een breedte van 9,6 inch (24,4 centimeter). Het contactoppervlakte van de rups aan de voorzijde bedraagt 1.909 vierkante centimeter. A...

Lees meer
Donderdag 1 februari 2024

Nieuwe accukettingzaag van Echo | Tuin en Park Techniek

Echo breidt de 56 volts accumachinelijn verder uit met een nieuwe kettingzaag. Volgens de fabrikant komen de eigenschappen en prestaties van de nieuwe DCS-2500 overeen met de Echo CS-2511WES, een kettingzaag met 25 cc tweetaktmotor.

De accukettingzaag wordt geleverd met een Oregon 80TXL-zaagketting met steek van 0...

Lees meer
Donderdag 1 februari 2024

Yanmar toont elektrische werktuigendrager | Tuin en Park Techniek

De Japanse machinebouwer Yanmar heeft een elektrisch aangedreven werktuigendrager getoond. Met de Yanmar e-X1-concepttrekker hoopt de fabrikant een bijdrage te leveren aan een duurzame samenleving.

Elektrische landbouwmachines bieden niet alleen goede milieuprestaties, aldus Yanmar, maar zijn ook stil en kunnen in...

Lees meer
Dinsdag 30 januari 2024

Düvelsdorf kuilwals met side-shift | Veehouderij Techniek

De Duitse fabrikant Düvelsdorf komt met een kuilwals op de markt die is voorzien van side-shift. De kuilwals heeft een werkbreedte van 3 meter en een diameter van 107 cm.

Door de side-shift zou er veiliger gewerkt kunnen worden, omdat de wals 30 cm naar links en 30 cm naar rechts kan schuiven zonder dat de trekke...

Lees meer
Dinsdag 30 januari 2024

Bunning bouwt weer kiepwagens | LandbouwMechanisatie

De Britse fabrikant Bunning – in Nederland bekend van de meststrooiers – toonde tijdens de Lamma in Birmingham een nieuwe serie kiepwagens. Met de introductie heeft Bunning na 13 jaar weer kiepwagens in het programma.

De nieuwe serie kiepwagens is gebaseerd op oudere ontwerpen van Bunning en zijn verkrijgbaar ...

Lees meer
Donderdag 25 januari 2024

Steyr met bepantserde cabine | LandbouwMechanisatie

De Oostenrijkse trekkerfabrikant Steyr toonde eind 2023 tijdens een militaire beurs in het Duitse Ingolstadt de 6300 Terrus cvt en de 6340 Terrus cvt met een bepantserde cabine. De cabine is gebouwd door het Oostenrijkse Achleitner Fahrzeugbau.

Er zijn al trekkers afgeleverd aan het Oostenrijkse leger. Naast milit...

Lees meer
Woensdag 24 januari 2024

Alltrec met Nesbo sneeuwborstel | Tuin en Park Techniek

Machinefabrikant Alltrec kan een sneeuwborstel leveren voor de elektrische werktuigendrager. Dat laat het bedrijf weten op social media.

De Nesbo EF 1500 PN, zoals de borstel heet, is ontwikkeld door de Deense fabrikant GMR Maskiner. De borstel wordt elektrisch aangedreven door de Alltrec werktuigendrager. GMR bou...

Lees meer
Woensdag 24 januari 2024

McConnel toont nieuwe Agribuggy | LandbouwMechanisatie

McConnel toonde op de Lamma in Birmingham de nieuwe Agribuggy V300 zelfrijdende veldspuit. De nieuwe Agribuggy heeft een tank met een inhoud van 3.000 liter.

De Agribuggy V300 heeft een 3,8 liter Cummins viercilindermotor met turbo die een vermogen van 108,6 kW (148 pk) produceert en voldoet aan de Stage V norm. D...

Lees meer
Vrijdag 19 januari 2024

Bobcat toont autonome elektrische kniktrekker | Tuin en Park Techniek

Bobcat toonde tijdens CES 2024 in Las Vegas de AT450X elektrische kniktrekker die autonoom kan opereren met behulp van kunstmatige intelligentie. Dat meldt de fabrikant in een persbericht.

De trekker is ontwikkeld met medewerking van Agtonomy en is gebaseerd op de bestaande AT450 die Bobcat vorig jaar op de markt ...

Lees meer
Vrijdag 19 januari 2024

Bogballe L15W kan breed en in de rij strooien | LandbouwMechanisatie

De Deense machinebouwer Bogballe heeft de L15W strooier aan het programma toegevoegd. De strooier is er in twee varianten met een tankinhoud van 500 tot 1.600 liter.

De L15W kan op twee manieren strooien: breed en in de rij. De omschakeling tussen rij- en breedstrooien is volgens de fabrikant eenvoudig en maakt de...

Lees meer
Woensdag 17 januari 2024