Amazone Precea precisie-zaaier tot 12 meter werkbreedte | LandbouwMechanisatie

Machinefabrikant Amazone presenteert de Precea 9000-TCC en 12000-TCC precisie-zaaimachines. De getrokken zaaiers hebben een werkbreedte van respectievelijk 9 en 12 meter.

Amazone ontwikkelde de getrokken zaaimachines voor loonbedrijven en grote akkerbouwbedrijven. Volgens de fabrikant kan er gezaaid worden met een werksnelheid van 15 km/h. De nieuwe Precea-TCC’s hebben een centrale zaadtank met een inhoud van 2.000 liter. Met het nieuwe zaadgoedtoevoersysteem Central Seed Supply wordt het zaadgoed via luchtstroom uit de centrale tank naar de verenkeling geleid. Daar wordt het zaadgoed per rij in een kleine voorraadtank opgeslagen. Als het maximale vulniveau in deze eenheid is bereikt, dan worden door het toegevoerde zaadgoed automatisch de luchtstroom en hierdoor de verdere toevoer onderbroken. Als het vulniveau weer daalt, dan start de luchtstroom automatisch en transporteert deze het zaadgoed van de hoofdtank naar de verschillende rijen.

Een vorenvormer zorgt voor de exacte aflegging van het zaadgoed. Twee draagrollen en de hydraulisch instelbare kouterdruk moeten zorgen voor een een gelijkmatige diepteregeling.

De Precea-TCC is er met 12 of 16 rijen en een afstand van 70, 75 en 80 cm geleverd. Voor het onderstel van de Precea is een uitschuifbare as verkrijgbaar. Bij ingeschoven wielen heeft de Precea-TCC een breedte van 3 meter.

Amazone Precea precisie-zaaier tot 12 meter werkbreedte | LandbouwMechanisatie

Dinsdag 16 mei 2023

Meer weten ? Kijk even op… www.mechaman.nl/landbouwmechanisatie/