Fraunhofer en STW maken AS-Motor maaiskelters autonoom | Tuin en Park Techniek

Het Duitse Fraunhofer IVI heeft samen met automatiseringsspecialist STW drie maaiskelters van AS-Motor autonoom gemaakt. De maaiskelters kunnen gezamenlijk een perceel maaien.

Fraunhofer IVI, het instituut voor transport- en infrastructuursystemen, heeft samen met STW drie AS 940 Sherpa 4WD RC maaiskelters omgebouwd. De maaiers kunnen gezamenlijk een perceel maaien zonder dat ze elkaar in de weg rijden of een oppervlakte twee keer maaien.

Volgens de ontwikkelaars moet een persoon wel de maaiers in de gaten houden. Dat kan ter plekke, maar ook op afstand via het HelyOs-besturingssysteem dat Fraunhofer IVI heeft ontwikkeld. Dit systeem maakt verbinding met de maaiers, stuurt alle maaigegevens door en zorgt ervoor dat je de machines op afstand kunt monitoren.

De autonome maaiskelters zouden vooral handig zijn voor het maaiwerk op grote, afgesloten percelen zoals zonneparken. De grote voordelen van de autonome maaiers zijn volgens Fraunhofer IVI dat er nauwkeuriger en drie keer zo snel gewerkt kan worden. Daarnaast is het maaiwerk niet langer een zware lichamelijke inspanning.

Fraunhofer IVI en STW presenteren de autonome maaiskelters voor het eerst op Demopark, 18 tot en met 20 juni in Eisenach (D).

Fraunhofer en STW maken AS-Motor maaiskelters autonoom | Tuin en Park Techniek

Maandag 15 mei 2023

Meer weten ? Kijk even op… www.mechaman.nl/tuin-en-park-techniek/