Elektrische loopmaaiers en hybride fairwaymaaier van John Deere | Tuin en Park Techniek

John Deere komt met de nieuwe elektrische en hybride E-CutTM-modellen waaronder een elektrische loopmaaier voor greens en een hybride fairwaymaaier met elektrische maaikooien.

De elektrische loopmaaiers, de 185 E-CutTm en de 225 E-CutTM,  kunnen op één lading ongeveer 4.650 vierkante meter maaien. De 58 volts lithiumaccu die in de maaier ligt heeft een vermogen van 3 kWh. Het verschil tussen beide maaiers is de maaibreedte. Die is respectievelijk 46 en 56 cm.

Daarnaast presenteert John Deere een nieuwe hybride fairwaymaaier met elektrische maaikooien. De zogeheten 6700A E-Cut is een driewielige fairwaymaaier die uitgerust is met LoadMatchTM. Die functie zorgt ervoor dat de werksnelheid wordt verlaagd als de motor zwaar belast wordt. Omdat de maaikooien elektrisch worden aangedreven, zou er 30 procent minder brandstof nodig zijn.

De John Deere-machines voor de golfsector kunnen worden verbonden met het Operations Center. Die fungeert als hulpmiddel voor het beheren van het machinepark. Verder vind je er de snijlengtegeschiedenis met documentatie van het machinegebruik, brandstofpeil en diagnosestoringcodes. Ook is het mogelijk om een geofence en tijdsbeperkingen in te stellen. Beide stellen de gebruiker op de hoogte bij verdacht gebruik en zouden daardoor de diefstalbeveiliging vergroten. De software is gratis als mobiele app en als browserversie.

Elektrische loopmaaiers en hybride fairwaymaaier van John Deere | Tuin en Park Techniek

Donderdag 30 maart 2023

Meer weten ? Kijk even op… www.mechaman.nl/tuin-en-park-techniek/