Nederland United Kingdom Deutschland France United StatesDealer van de maand Wüstenberg Landtechnik Wüstenberg Landtechnik
0049-(0)4661-967820
www.wuestenberg-landtechnik.de


Laatst geplaatste video Alle video's

Vakbeurzen & Vaknieuws

Shows in Europe Date of the show Place of the show Website of the show
Potato Europe 2020 2 september 2020 - 3 september 2020 Villers Saint Christophe - France www.potatoeurope.com
EuroTier 2020 17 november 2020 - 20 november 2020 Hannover - Germany www.eurotier.com

Shows worldwide Date of the show Place of the show Website of the show
Agrishow Brazil 2020 27 april 2020 - 1 mei 2020 Sao Paulo - Brazil www.agrishow.com.br

Special Transport Kind of transport Country Website
Tjerk Luiten Transport Deeploader Netherlands http://www.tlt-aalten.nl
De Groen Transport Deeploader Netherlands http://www.degroentransport.nl

Autonome kooimaaiers van Toro

Op Golf Industry Show (GIS) in de Verenigde Staten introduceerde Toro een Reelmaster en Greensmaster-kooimaaier die volledig autonoom het werk doen. Overigens zijn dit nog conceptmodellen, ofwel de maaiers laten zien waar de toekomst naartoe gaat en zijn dus (nog) niet te koop.

Door de maaiers autonoom te maken z...

Lees meer
Dinsdag 11 februari 2020

Metal-Fach rondebalenpers met variabele kamer

Het Poolse Metal-Fach breidt het programma ronde balenpersen uit met de Z514 RN balenpers met variabele kamer.

De balenpers is uitgerust met vier naadloze riemen en kan balen met een diameter van 0,9 meter tot 1,6 meter persen. Door het onafhankelijke hydraulische systeem kan de balenpers de baaldichtheid aanpass...

Lees meer
Dinsdag 11 februari 2020

Geen nieuwe Farming Simulator titel dit jaar

Giants, de ontwikkelaar van Farming Simulator, bevestigt in een tweet dat er dit jaar geen nieuwe Farming Simulator titel uitkomt. In plaats van met een nieuwe titel komt Giants met drie DLCs voor Farming Simulator.

De reden die Giants aanvoert is dat ze willen afwachten wat de komende generatie consoles aanbiedt...

Lees meer
Dinsdag 11 februari 2020

Grimme vernieuwt Varitron 470

Machinebouwer Grimme heeft de Varitron 470 en de Varitron 470 Platinum Terra Trac vernieuwd. De vierrijige aardappelrooiers hebben onder meer een nieuwe cabine, zijn voorzien van automatische toerentalverstelling en voortaan wordt de bunkerketting automatisch gesmeerd.

De zogeheten Premium comfort cabine heeft ee...

Lees meer
Dinsdag 11 februari 2020

Vredo introduceert nieuwe zodebemester

Bemester- en doorzaaispecialist Vredo in Dodewaard heeft een nieuwe zodebemester ontwikkeld voor loonwerkers. Vredo bouwt dit jaar zes prototypes van de Contractor. Volgend jaar volgen de eerste productiemodellen.

Belangrijkste wijziging ten opzichte van zijn voorganger, de ZB3, is dat de elementen voortaan meest...

Lees meer
Dinsdag 11 februari 2020

SMG TurfRouter reinigt autonoom kunstgrasvelden

Het Duitse SMG introduceert de TurfRouter TR500. Deze robot trekt een kunstgrasreiniger achter zich aan en reinigt in ongeveer drie uur tijd een kunstgrasveld. De robot werkt via een GPS/ GNSS-systeem volledig autonoom.

In 100 kg wegende robot zit een 12 volt loodaccu. Op een acculading kan de robot drie tot vier...

Lees meer
Maandag 10 februari 2020

Natuition Violette-robot boort onkruid uit sportveld

Machineleverancier Milati Grass Machines uit Papendrecht haalt de Violette, een gps gestuurde onkruidbestrijder, naar Nederland. De robot rijdt automatisch over het sportveld. Detecteert de robot onkruid dan boort een spiraalboor het onkruid inclusief wortel uit het veld.

De robot, die gebouwd wordt door het Fran...

Lees meer
Maandag 10 februari 2020

John Deere presenteert nieuwe Gator

John Deere komt met de XUV 865R Gator. De nieuwste UTV in het programma heeft een dieselmotor met een vermogen van 16,8 kW (23 pk).

De vierwieler wordt standaard geleverd met een cabine, cvt cvt en on-demand vierwielaandrijving. In de cabine is plek voor drie personen. Daarnaast is er standard verwarming en airco...

Lees meer
Donderdag 6 februari 2020

Kirovets omgebouwd tot mobiele werkplaats

Het Russische Promavto bouwde op verzoek van een klant een Kirovets K-701 kniktrekker om tot een mobiele werkplaats.

De opbouw is bedoeld voor het meenemen van werknemers en lasapparatuur. Dat materiaal is nodig voor de aanleg van pijpleidingen. Volgens de fabrikant moet de trekker bestand zijn tegen moeilijke we...

Lees meer
Donderdag 6 februari 2020

Barbieri X-Cut 80 met klepels

In navolging van de X-Rot presenteert de Italiaanse fabrikant Barbieri de X-Cut. De radiografisch bestuurbare taludmaaier heeft in tegenstelling tot z'n voorganger geen mulchdek, maar is voorzien van een klepelmaaier.

Importeur Lozeman heeft de nieuwste Barbieri-telg bij de vestiging in Elst geïntroduceerd. De m...

Lees meer
Woensdag 5 februari 2020

Voermengwagen met drie vijzels van Robert

Het Belgische Robert breid zijn Evolumix voermengwagens uit met de T3-serie. De serie bestaat uit vier modellen van 30 tot 45 kuub inhoud.

De kuipwand heeft een dikte van 8 mm. De bodem is 20 mm dik. De vijzels zelf zijn van het slijtvaste hardox. Het vijzeltoerental is 17 of 34 toeren per minuut en is te schakel...

Lees meer
Woensdag 5 februari 2020

Giant introduceert compacte GT5048 verreiker

Tobroco Giant uit Oisterwijk (N-B) komt met een nieuwe compacte verreiker. De GT5048 heeft een sterkere motor die voldoet aan de Stage 5 emissie-eisen. De machine vervangt de Giant 4548 Tendo HD.

In voorganger 4584 lag nog een viercilinder van Kubota. In de nieuwe GT5048 ligt nu een driecilinder van dezelfde fabr...

Lees meer
Woensdag 5 februari 2020

Smart Agri Technology eerste robotloonwerker

Smart Agri Technology uit Mensingeweer (Gr.) heeft geïnvesteerd in twee Robotti's van de Deense fabrikant AgroIntelli. Het bedrijf wil met 'Doorgrond' autonome diensten aanbieden bij akkerbouwers.

Smart Agri Technology is in 2019 opgericht en houdt zich bezig met precisielandbouw. Het verdienmodel van Smart Agri...

Lees meer
Woensdag 5 februari 2020

RootWave werkt met Small Robot Company aan robot voor onkruidbestrijding

RootWave werkt samen met de Engelse start-up  'Small Robot Company' (SRC) aan een robot voor elektrische onkruidbestrijding in de landbouw. RootWave is bekend van machines voor elektrische onkruidbestrijding met handlans in de tuin en park sector.

Met behulp van elektriciteit en kunstmatige intelligentie zal Dic...

Lees meer
Dinsdag 4 februari 2020

Onderzoek: elektrisch beregenen is goedkoper en vervuilt minder

Door niet met diesel maar elektrisch te beregenen ben je goedkoper uit en belast je het milieu minder. Dat blijkt althans uit onderzoek van Wageningen University & Research.

Volgens de onderzoeker kan overstappen naar elektrisch beregenen tussen 1.300 en 4.200 per jaar besparen. De regio en de bedrijfsopzet zijn ...

Lees meer
Dinsdag 4 februari 2020

De robotkoe is te fokken

De ene koe laat zich veel makkelijker door een robot melken dan de andere, blijkt uit data die de Hooibeekhoeve in Geel in vijftien jaar heeft verzameld. Het Belgische melkveeproefbedrijf gebruikt die gegevens om ideale robotkoeien te fokken.

De Hooibeekhoeve maakt bij de stierenkeuze gebruik van het StierAdviesP...

Lees meer
Maandag 3 februari 2020

Nieuwe websorteerder Grimme

Machinebouwer Grimme presenteert de nieuwe websorteerder WG 900. Ten opzichte van de voorganger heeft deze sorteerder een groter sorteeroppervlakte. De totale lengte is gelijk gebleven.

Door de gelijke lengte kunnen rubberwebs van het voorgaande model nog steeds gemonteerd worden. De valhoogte van de sorteerband ...

Lees meer
Maandag 3 februari 2020

New Holland T5.95 meest verkochte trekker in Italië

Het Italiaanse Macchinetrattori meldt dat de New Holland T5.95 met 214 stuks de meest verkochte trekker is in Italië in 2019. Op de tweede plaats staat de Goldoni Quasar 90 met 209 exemplaren gevolgd door de Same Solaris 55 met 193 stuks.

De verkochte trekkers worden in Italië ingedeeld in de klassen A tot en m...

Lees meer
Maandag 3 februari 2020

Nieuwe breedstrooiers van Fliegl

De Duitse machinefabrikant Fliegl komt met een nieuwe serie meststrooiers. De machines zijn afkomstig uit het programma van Brochard, het bedrijf dat in juli 2019 door Fliegl werd overgenomen.

De nieuwe strooiers krijgen de naam KDS Muck mee. KDS is een afkorting van "Kettendungstreuer". In tegenstelling tot de m...

Lees meer
Maandag 3 februari 2020

Minigraafmachine ombouwen tot hybride

Het Italiaanse ZainoMotore komt met een kit waarmee eenvoudig nieuwe of oude minigraafmachines van alle merken met een gewicht van 1,1 tot 2 ton kunnen worden omgebouwd tot een hybride machine.

De kit wordt achter aan de rolbeugel gemonteerd. Eenmaal gemonteerd sluit de gebruiker  de kit aan op het hydraulieksys...

Lees meer
Donderdag 30 januari 2020

Ammoniakuitstoot bij mest uitrijden lager dan gedacht

Uit nieuwe berekeningen van Wageningen University & Research (WUR) blijkt dat de ammoniakuitstoot bij mest uitrijden op het land lager is dan tot nu toe gedacht.

Als mest op het land wordt gebracht met een zodenbemester, blijkt de emissiefactor niet 19, maar ongeveer 17 procent. Bovengronds mest uitrijden leidt n...

Lees meer
Donderdag 30 januari 2020

Landini onthult nieuwe trekker

Landini onthulde vandaag op de Fiera Agricole Verona de nieuwe 7-230 Robo-Six trekker met een nieuw design.

De trekker heeft een zescilinder stage V motor met een inhoud van 6,7 liter en een vermogen van 168,8 kW (230 pk). De trekker is in de Active en Dynamic uitvoering leverbaar. De Active versie heeft een CCLS...

Lees meer
Donderdag 30 januari 2020

Sulky kunstmeststrooier afstellen met app

Machinebouwer Sulky heeft een mobiele applicatie ontwikkeld waarmee kunstmeststrooiers afgesteld kunnen worden. De app heet Fertitest en is beschikbaar voor zowel Android als iOs.

Met de app kan de gebruiker online een account aanmaken. Het doel van dat account is het opbouwen van een persoonlijke historie van de...

Lees meer
Donderdag 30 januari 2020

PODCAST: In Productie: MultiToolTrac | Afl. 1 - Een nieuwe trekker

In de podcastserie 'In productie' volgt LandbouwMechanisatie de ontwikkeling van de nieuwe MultiToolTrac E120 en E175. In de eerste aflevering legt Paul van Ham, directeur van MTT Tractors, uit waarom zij een nieuwe hybride trekker bouwen, hoe dat gefinancierd wordt en wanneer de trekker af moet zijn. In de werkplaats ve...

Lees meer
Donderdag 30 januari 2020

Samasz werkt aan bandhark

De Poolse fabrikant van hooibouwmachines Samasz werkt aan een bandhark. Dat meldt de Franse machinewebsite Reussir.  Het eerste type dat in 2021 op de markt moet komen is een versie met een werkbreedte 9,0 meter , inclusief zwad.

De bandhark van Samasz zal de naam Falco meekrijgen.  De versie van 9 meter heeft ...

Lees meer
Woensdag 29 januari 2020

Storti Dunker voermengwagen mixt elektrisch

Voermengwagenfabrikant Storti introduceert de Dunker T2E, een voermengwagen met elektrische aandrijving.

De Storti Dunker T2E wordt voor de elektrische aandrijving voorzien van een lithium accupakket en een elektromotor. De accu's en en de elektromotor zijn aan de voorzijde van de mengwagen geïnstalleerd. Het ve...

Lees meer
Dinsdag 28 januari 2020

EasySet 2 op ZA-V kunstmeststrooiers Amazone

Voor de ZA-V kunstmeststrooier levert machinebouwer Amazone nu de EasySet 2 terminal. EasySet2 maakt elektrische schuifbediening mogelijk met een druk op de knop. Daarmee vervallen de hydraulische slangaansluitingen en is er alleen een 12 volt aansluiting nodig.

EasySet 2 kent geen menunavigatie. Dit betekent dat...

Lees meer
Dinsdag 28 januari 2020

Verwacht: Podcastserie In Productie

Vijf jaar na de introductie van de T220 werkt MTT Tractors-directeur Paul van Ham samen met vier ingenieurs aan een nieuwe hybride MultiToolTrac. In de podcastserie 'In productie' volgt redacteur Chris Vlaanderen de ontwikkeling van de MultiToolTrac op de voet.

In de eerste aflevering hoor je een gesprek met Paul...

Lees meer
Dinsdag 28 januari 2020

Bonnel komt met nieuwe bandenpakkers

Het Franse Bonnel komt met de Modulo 120 XXL bandenpakker voor trekkers met brede banden. Naarmate trekkerbanden breder worden en de spoorbreedte niet veel verandert, neemt het te verdichten gebied tussen de wielen af. Dat moet de Modulo opvangen.

De Modulo 120 XXL bandenpakker heeft een werkbreedte 1,2 meter is ...

Lees meer
Maandag 27 januari 2020

Nieuwe Agri Star II band van Alliance

Alliance introduceert de Agri Star II radiaalband met Stratifed Layer Technology (SLT).

Elke nok van de nieuwe band bestaat uit twee lagen met een verschillend profiel. Het profiel van de bovenste laag heeft een enkele hoek, het profiel van de onderste laag meerdere hoeken. Daardoor is het prestatieverlies door s...

Lees meer
Maandag 27 januari 2020

Kubota werkt aan elektrische compacttrekker

De Japanse fabrikant Kubota heeft een prototype van een elektrische compacttrekker gepresenteerd. De Japanners doen momenteel onderzoek naar een introductie op de Europese markt.

De presentatie van de elektrische compacttrekker, waar overigens ook een elektrische minigraver te zien was, komt daags na de bekendmak...

Lees meer
Vrijdag 24 januari 2020

Pöttinger Sensosafe voor zijmaaier

Pöttinger komt met een tweede variant van het Sensosafe dierendetectiesysteem die de fabrikant op Agritechnica van 2017 presenteerde.

De eerste variant wordt op de frontmaaier gebruikt. Wanneer het systeem een dier detecteert, wordt de maaier automatisch geheven zonder tussenkomst van de bestuurder.

De t...

Lees meer
Vrijdag 24 januari 2020

Automatisch melken in België in de lift

Een kwart eeuw na de introductie van de melkrobot op de Belgische markt, maakt ongeveer 10 procent van alle Belgische melkveehouders gebruik van een automatisch melksysteem. Dat meldt ILVO, het Belgische Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek.

De provincie Antwerpen is koploper in robotmelken. D...

Lees meer
Vrijdag 24 januari 2020

Rondebalenpersen Krone TIM-gecertificeerd

De rondebalenpersen Fortima, Comprima en VariPack van Krone zijn TIM-gecertificeerd. Met het Tractor-Implement-Management kunnen de persen actief functies van de trekker besturen.

Zodra de perskamer gevuld is, wordt de trekker met behulp van TIM automatisch gestopt. De baal wordt voorzien van netbinding, de persk...

Lees meer
Donderdag 23 januari 2020

W.N. Kramer toont JBM Mulcher

Op de Biobeurs in Zwolle presenteert W.N. Kramer de JBM Mulcher. De machine werkt op een diepte van 2 centimeter en is daarmee geschikt als mechanische onkruidbestrijder.

De JBM Mulcher is leverbaar in breedtes van 1,50 tot 3 meter. De lichtste variant weegt 1.400 kg en behoeft een minimaal vermogen van 51 kW (75...

Lees meer
Woensdag 22 januari 2020

Zwienenberg haalt Spaanse transporters naar Nederland

Machinedealer Zwienenberg uit Markelo haalt de transporters van Corvus naar Nederland. Op De Groene Sector Vakbeurs stelde Zwienenberg de TerrainDX4 voor.

Corvus is een Spaanse fabrikant en bouwt twee voertuigen: TerrainDX4 en AdventureT900. De AdventureT900 is een racebuggy en is geschikt om off-road mee te rijd...

Lees meer
Dinsdag 21 januari 2020

Perfect-maaier voor zonneparken

Machinefabrikant Van Wamel breidt het gamma Perfect-maaiers uit met de Sunswing. De maaierserie is speciaal ontwikkeld voor het onderhoud van zonneparken.

De maaiers kenmerken zich door de lage bouwwijze waardoor ze makkelijker onder zonnepanelen door kunnen maaien. Aan de zijkant is een zwenkbare cirkelmaaier ge...

Lees meer
Dinsdag 21 januari 2020

De Groene Sector Vakbeurs trekt ongeveer 18.000 bezoekers

De 21ste editie van De Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg is bezocht door ongeveer 18.000 bezoekers. Dit aantal is nagenoeg gelijk aan vorig jaar. Toen bezochten 18.169 bezoekers de vakbeurs. Het aantal standhouders steeg van 295 exposanten in 2019 naar 326 exposanten in 2020.

De beurs was groter dan ooit. Naas...

Lees meer
Dinsdag 21 januari 2020

Nieuwe Vicon Extra maaier voor op hellingen

Vicon komt met de nieuwe Extra 324F Alpin frontmaaier voor op heuvelachtig terrein.

De schijvenmaaier heeft een werkbreedte van 2,4 meter en weegt 450 kg. De maaier heeft het zwaartepunt zo dicht mogelijk bij de trekker, waardoor de belasting en het gewicht van trekker zoveel mogelijk wordt beperkt. Het ophangsys...

Lees meer
Dinsdag 21 januari 2020

Nieuwe VGM-dumper voor compacttrekkers

Tijdens De Groene Sector Vakbeurs was op de stand van Voets Tractoren en Werktuigen een nieuwe dumper van Van Ginkel Machines te zien. De VGM ZK5 is speciaal ontwikkeld voor compacttrekkers.

De dumper is voorzien van een oplooprem. Volgens Voets is dit ideaal voor compacttrekkers met een hydrostaat of CVT, aangez...

Lees meer
Maandag 20 januari 2020

Cross flow op Pöttinger Novacat 302

Machinebouwer Pöttinger introduceert Cross Flow op de Novacat 302. Cross Flow is een systeem waarmee het gemaaide gras op een hoop achter de trekker wordt gelegd. Daarvoor maakt het gebruik van een vijzel achter de maaier.

De vijzel voert het gras dwars op de rijrichting af. Cross Flow, afgekort tot CF, kenden w...

Lees meer
Maandag 20 januari 2020

Suevia drukdrainagesysteem op zonne-energie

Suevia introduceert een drukdrainagesysteem op zonne-energie. Het peilgestuurde systeem kan naast draineren ook infiltreren.

In droge perioden wordt met het drukdrainagesysteem de bodem vochtig gehouden. Daardoor wordt de bodemdaling, als gevolg van verdroging, geremd. In natte perioden leidt peilgestuurde draina...

Lees meer
Maandag 20 januari 2020

Komelon komt met eigen handsnoeizagen

Memo, de Nederlandse importeur van Komelon, laat op De Groene Sector Vakbeurs de zagen van Komelon zien. De Koreaanse fabrikant bouwde al langer zaagbladen voor andere merken. Nu brengt de fabrikant de zagen ook onder eigen naam op de markt.

Memo haalt negen verschillende Komelon-handsnoeizagen naar Nederland. Vi...

Lees meer
Vrijdag 17 januari 2020

Nieuwe TH 5000-serie van Iseki

Op De Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg liet Iseki-importeur Van der Haeghe de nieuwe TH 5000-serie zien. Deze trekkerserie volgt de TH 4005-serie op. De trekkers hebben een schonere motor en elektronische aansturing van de hydrostaat.

Ondanks dat de afmetingen van de trekkers nagenoeg gelijk blijven, moet je ...

Lees meer
Vrijdag 17 januari 2020

Stratenreiniger spuit de weg schoon

Tijdens de oogst ligt er vaak veel modder op de weg. Schuiven of vegen is vaak onvoldoende om de weg helemaal schoon te krijgen. S-S Enginering uit Stiens (Fr.) ontwikkelde de Stratenreiniger, die de weg reinigt met krachtige waterstralen.

In de Noordoostpolder zijn afgelopen herfst een aantal ongelukken gebeurd ...

Lees meer
Vrijdag 17 januari 2020

John Deere dealernetwerk Duitsland op de schop?

John Deere introduceerde in 2002 de zogeheten Dealer of Tomorrow strategie. Die strategie is uitgerold in de Verenigde Staten en Canada en is inmiddels overgevlogen naar Europa. De eisen voor dealers: minimaal 3 tot 5 vestigingen en een minimale omzet van 50 miljoen dollar (44 miljoen euro). In Duitsland is er sprake van...

Lees meer
Vrijdag 17 januari 2020

Kubota presenteert autonome X-Tractor

De Japanse machinebouwer Kubota heeft op een beurs in Kyoto afgelopen week de X-Tractor gepresenteerd. De autonome concepttrekker is elektrisch, rijdt op rupsen en is gebouwd om de 130e verjaardag van Kubota te vieren.

Met de gemiddelde (hoge) leeftijd van de Japanse boeren en een tekort aan arbeidskrachten in ge...

Lees meer
Vrijdag 17 januari 2020

Green World Mobility haalt Selvo-transporters naar Nederland

Green World Mobility uit Ter Aar haalt de elektrische transporters van het Chinese Selvo naar Nederland. De LT.Cargo heeft een maximaal laadvermogen van 500 kg. Volgens de importeur rijdt het voertuig 90 tot 100 km op één acculading. De voertuigen worden getoond op De Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg.

In he...

Lees meer
Woensdag 15 januari 2020

Nieuwe ronde balenpersen van Maschio

Het Italiaanse Maschio komt met twee nieuwe ronde balenpersen met variabele kamer: de Extreme 266 en Extreme 286.

Beide balenpersen hebben een pick-up breedte van 220 cm en maken balen van 120 cm breed. De Extreme 266 kan balen met een diameter van 50 tot 165 centimeter produceren, de Extreme 286 maakt ze met een...

Lees meer
Woensdag 15 januari 2020

Universele combi-wagen van Demmler

Het Duitse Demmler komt met een universele TKM 2460 L combi-wagen voor bijvoorbeeld drijfmest en bulkgoederen.

De wagen heeft een inhoud van 40 kuub voor bulkgoederen en 19 kuub voor vloeibare goederen. De body van de wagen is van aluminium en kan in 10 stappen worden omgebouwd. Zo zijn de aluminium zijwanden hyd...

Lees meer
Woensdag 15 januari 2020

Automatische melksystemen sinds 1983

De ontwikkeling van de melkrobots ging niet zonder slag of stoot. Na een lange en moeizame aanloopperiode lijken de huidige melkrobots betrouwbaar. Veehouderij Techniek zet de belangrijkste ontwikkelingen van automatische melksystemen op een rij.

De ontwikkeling van de eerste melkrobot tot de automatische melksys...

Lees meer
Dinsdag 14 januari 2020

Van bemand naar onbemand

De boer zonder trekker is als een timmerman zonder hamer. Toch proberen wij met de ontwikkeling van de eTrac de boer van zijn trekker te krijgen. Dat is geen gemakkelijke klus. De trekker zit behoorlijk tussen de oren van boeren maar ook voor burgers staat de trekker symbool voor de landbouw. De boer zet dit symbool de l...

Lees meer
Dinsdag 14 januari 2020

McConnel presenteert nieuwe PA5555 werktuigenarm

Het Engelse McConnel presenteert op de LAMMA 2020 de nieuwe PA5555 werktuigenarm met een reikwijdte van 5,5 meter.

De machine is voorzien van een hydraulische pomp van 48 kW (65 pk). Standaard heeft de machine een geïntegreerde oliekoeler en ledverlichting. De vermogensbehoefte voor de machine bedraagt 51 kW (70...

Lees meer
Maandag 13 januari 2020

Een veldrobot kopen in 2020?

Op geen beurs ontbreken ze: Robots voor de akkerbouw. Is 2020 dan het jaar om het wiedbed, de hak of de Poolse arbeider 'in te ruilen' - voor zo'n autonome mechanische onkruidwieder"

Met beide benen op de grond

In grote getalen kruipen de robots uit hun schulp. Op de beurs zie ik wat de robot zou kunnen. Maar zi...

Lees meer
Maandag 13 januari 2020

Reform voorziet Motech M-serie van nieuwe koppeling

De Oostenrijkse machinefabrikant Reform vernieuwt de Motech M-serie. De éénassers hebben een nieuw design gekregen. Ook hebben de machines een nieuwe koppeling. Hierdoor slaat de motor niet meer af zodra je de dodemansknop loslaat.

De Motech M2.09 D en M2.14 L zijn voorzien van MAG-motoren. De M2.09 D heeft een...

Lees meer
Vrijdag 10 januari 2020

36 meter boom voor Leader 4 veldspuit

Het Engelse Team Sprayers presenteert op de LAMMA de Leader 4 getrokken spuit met een spuitboom van 36 meter breed.

De Leader 4 veldspuiten waren al leverbaar met spuitbomen van 18, 20, 21, 24, 28, 30 en 32 meter breed.  De spuit kan worden geleverd met een 3.000, 4.000 en 5.000 liter tank. Standaard is de spuit...

Lees meer
Woensdag 8 januari 2020

Väderstad Tempo L met centrale zaadtank

Väderstad zal vanaf 2021 de Tempo L zaaimachines met een centraal zaad-distributiesysteem uitrusten waardoor het vullen van individuele hoppers overbodig wordt.

De zaadtank heeft een inhoud van 3.000 liter en kan worden geleverd met 12 tot 24 rijen.

...

Lees meer
Woensdag 8 januari 2020

Stationaire hogedrukpers voor hooi

Het Engelse Ken Mills Engineering breidt het productprogramma uit met de Trojan HD stationaire hogedrukpers voor hooi.

De machine produceert balen met afmetingen van 580x340x210 mm met een gewicht tot 20 kg. Van 1 grote baal kan de machine 15 tot 20 baaltjes maken. De pers heeft een capaciteit van 100 tot 180 baa...

Lees meer
Dinsdag 7 januari 2020

Goedkoop

'Altijd de goedkoopste', 'echt lekker voordelig', 'voor de prijs hoef je het niet laten'. Het valt me op dat supermarkten en detailwinkels vooral op één manier de aandacht proberen te trekken: door aan te geven hoe goedkoop ze zijn. De eindeloze herhaling leidt ertoe dat de laagste prijs de norm is geworden.

...

Lees meer
Dinsdag 7 januari 2020

Werktuigenbezit neemt af bij gebruik moderne technieken

Het gebruik van kunstmatige intelligentie en autonoom werkende voertuigen leidt tot grote veranderingen in de landbouwmachinewereld. Boeren zullen veel vaker kiezen voor huur- en leaseconstructies en minder voor het bezit ervan.

Dat schrijft Farm Journal. Het Amerikaanse vakblad wijdde in december het tweedaags e...

Lees meer
Dinsdag 7 januari 2020

Hybride trekker uit India

Het Indiase Protexto Engineering Services presenteert de HAV hybride trekker.

Er zijn twee modellen leverbaar. De 50 S1 diesel-hybride en de 50 S2 CNG hybride. De trekkers hebben beiden een vermogen van 36,7 kW (50 pk). Het bedrijf zegt dat de 50 S1 tot  30 procent minder en de 50 S2 tot 50 procent minder brands...

Lees meer
Maandag 6 januari 2020

Murray toont nieuwe Gravel Road Grader

Het Schotse Murray Machinery zal op de LAMMA zijn nieuwe Gravel Road Grader met verdichtingstrol voor het onderhoud van grindpaden tonen.

De machine is leverbaar met breedtes van 2,5 en 3 meter. De Gravel Road Grader is voorzien van twee egalisatiebalken. Optioneel kunnen de egalisatiebalken worden voorzien van H...

Lees meer
Maandag 6 januari 2020

Aantal melkrobots blijft groeien

Op 4.378 Nederlandse melkveebedrijven wordt met één of meer melkrobots gemolken. Dat blijkt uit cijfers van Stichting Kwaliteitszorg Onderhoud Melkinstallaties (KOM).

In een jaar tijd is het aantal bedrijven met één of meer robots gestegen met 229. Ondanks die stijging is de visgraatmelkstal nog koploper. Aan...

Lees meer
Maandag 6 januari 2020

Geringhoff toont nieuw maïsvoorzetstuk op Lamma

Geringhoff, de Duitse fabrikant van voorzetstukken voor combines, heeft een nieuwe maisvoorzetstuk ontwikkeld.

Het nieuwe maïsvoorzetstuk, Freedom genaamd, heeft het traditionele hydraulische systeem met één of meer cilinders, ingeruild voor elektrische regelaandrijvingen van het Deense Linak.

Volgens ...

Lees meer
Maandag 6 januari 2020

Nieuw model GTS1300 houtversnipperaar

GTM Professional presenteert een vernieuwd model van de GTS1300 houtversnipperaar. De machine is leverbaar met een 15 pk motor, al dan niet elektrisch gestart.

De GTS1300 is het vlaggenschip uit het GTM programma. De versnipperaar is voorzien van een rotor versnippersysteem dat takken tot 10 cm automatisch naar b...

Lees meer
Donderdag 2 januari 2020

Nieuwe ACG-houtklover met scharnierende armen

Machinefabrikant ACG uit Holten introduceert de Comfort-houtklover. Op de klover monteert de fabrikant twee scharnierende armen die het hout 'omarmen'. Blokken tot een diameter van 60 cm klem je hierdoor stevig en veilig vast.

De klover heeft ook een opdruktafel. Met een voetpedaal druk je de klooftafel omhoog, w...

Lees meer
Donderdag 2 januari 2020

Düvelsdorf komt met nieuwe sneeuwschuif

Het Duitse Düvelsdorf komt met een nieuwe sneeuwschuif voor professioneel gebruik.

De sneeuwschuif is te verkrijgen in breedtes van 1,5, 1,8, 2 en 2,2 meter en heeft een bord van 60 centimeter hoog. Standaard is de sneeuwschuif uitgerust met een slingercompensatie in de steunen voor een een betere bodemvolging....

Lees meer
Dinsdag 31 december 2019

Stenon XLab maakt bodemanalyse in enkele seconden

AgXtend, de precisielandbouwdivisie van CNH Industrial, breidt het assortiment uit met de Stenon XLab. Dit meetinstrument duw je in de grond, waarna het apparaat een bodemmeting verricht. De meetresultaten stuurt de XLab direct door naar de cloud, waarna je alle gegevens kunt inzien via een applicatie op je telefoon of t...

Lees meer
Maandag 30 december 2019

Egholm komt met nieuwe werktuigendrager

De Deense fabrikant Egholm introduceert de City Ranger 3070. Deze werktuigendrager met knikbesturing is voorzien van 49,2 kW (67 pk) sterke Perkins-dieselmotor.

De City Ranger 3070 is exclusief werktuig 3,68 meter lang en 1,2 meter breed. De machine weegt 1.875 kg. Het laadvermogen is 1.290 kg. Het voertuig rijdt...

Lees meer
Dinsdag 24 december 2019

Elektrische bestratingsmachine van Probst

De Duitse fabrikant Probst introduceert haar eerste volledig elektrische bestratingsmachine. De VM301 Greenline is voorzien van twee lithiumion-accu's. Volgens de fabrikant kun je tot zes uur werken op een acculading. Overigens moet je dan niet de radio en verwarming in de cabine aanzetten.

Wil je een volle werkd...

Lees meer
Dinsdag 24 december 2019

Farmtech introduceert nieuwe Superfex stalmeststrooier

Het Sloveense Farmtech introduceert een nieuwe Superfex stalmestrooier waarvan het bedrijf eerder dit jaar al een schets toonde.

De meststrooiers hebben een laadvermogen van 6 tot 12 ton. De spreidunit kan worden geleverd met horizontale of verticale walsen. Verder zit de spreidunit met twee klemmen vast waardoor...

Lees meer
Dinsdag 24 december 2019

Dickson en Kerner richten dochteronderneming op

Het Oostenrijkse Dickson en het Duitse Kerner richten samen de DicksonKerner GmbH, een dochteronderneming om het Variofield modulesysteem op de markt te brengen. Dat meldt Schweizer Landtechnik.

De machine is een frame dat bestaat uit drie dwarsbalken in breedtes van 3 meter of 4,20 meter en is standaard voorzien...

Lees meer
Dinsdag 24 december 2019

Landini introduceert nieuwe 5HC

Landini zal op de Lamma 2020 de nieuwe 5HC trekkerserie met veel bodemvrijheid tonen. De nieuwe serie is de opvolger van de 5D HC, meldt Landini.

De nieuwe serie bestaat uit drie modellen: de 5-095HC met een vermogen van 66,1 kW (90 pk), de 5-105HC met 72,7 kW (99 pk) en de 50115HC met 78,6 kW (107 pk). Alle trek...

Lees meer
Dinsdag 24 december 2019

Wolterinck bestrijdt duizendknoop met biologisch middel

Groenaannemer Wolterinck uit Beltrum ontwikkelde samen met advies- en innovatiecentrum Biomygreen een biologisch middel waarmee zij de wortels van de Japanse duizendknoop behandelen. Dit middel spuiten zij in de bodem met een injectiemachine van Vogt.

Het middel bestaat uit chitine en humuszuren (o.a. druivenzuur...

Lees meer
Maandag 23 december 2019

Servicekits voor Fendt en Massey Ferguson

Voor de onderhoudsbeurten aan trekkers van Fendt en Massey Ferguson zijn servicekits leverbaar. Dat meldt Mechan Groep. Voor Valtra waren de kits al beschikbaar.

In de servicekit zitten filters en afdichtingen die nodig zijn voor het uitvoeren van een periodieke onderhoudsbeurt. De inhoud van een kit is gebaseerd...

Lees meer
Maandag 23 december 2019

Jean Heybroek blijft voorlopig importeur LM Trac

In oktober kondigde Pols Groep uit Zuidland aan dat zij per 1 januari 2020 de nieuwe importeur van LM Trac worden. Dit gaat niet door. In een persbericht laat machinedealer Jean Heybroek, de huidige importeur van de Finse machines, weten zij de machines van LM Trac zeker tot 1 oktober 2020 naar Nederland, België en Luxe...

Lees meer
Vrijdag 20 december 2019

Nieuwe MultiToolTrac op de tekentafel

De elektrische Multitooltrac werktuigendrager krijgt een opvolger. MTT Tractors-directeur Paul van de Ham kondigt namelijk de MTT E120 aan. is korter, lichter, wendbaarder dan de eerste twee versie.

Wat blijft zijn de vier wielmotoren en de dieselmotor die een generator aandrijft. De trekker heeft een motor van 8...

Lees meer
Vrijdag 20 december 2019

Keckex Jespi-heetwatermachine nu ook in Nederland

Machinedealer Jean Heybroek haalt de Keckex Jespi naar Nederland. Deze heetwater-onkruidbestrijder, die zijn elektriciteit uit een accu haalt, staat op een onderstel en is voorzien van elektrische wielaandrijving. Op het loopvoertuig zit een 450 liter grote tank.

De Jespi is niet geheel nieuw. Video's op de websi...

Lees meer
Woensdag 18 december 2019

Zwitserse veehouder bedenkt eigen aanschuifsysteem

Melkveehouder Adrian Zumstein en computertechneut Joel Ming uit het Zwitserse Giswil ontwikkelde het Smart Stall-voeraanschuifsysteem. De stalen constructie met daaraan een oude band beweegt voort in een rail die onder het voerhek vastzit. Een lier trekt de band van de ene naar de andere kant van de stal.

Een oud...

Lees meer
Woensdag 18 december 2019

Veiligere mestwagen van Shanks Engineering

Het Ierse Shanks Engineering introduceert de Safer Tanker die de veiligheid tijdens het mest uitrijden op hellingen moet bevorderen.

De Safer Tanker bestaat uit twee compartimenten waarvan de voorste vol blijft tot dat het achterste compartiment leeg is. Dit voorkomt dat de vloeistof in het voorste compartiment g...

Lees meer
Dinsdag 17 december 2019

Valtra komt met nieuwe serie smalspoorserie

Valtra breidt het trekkerprogramma uit met de F-serie. De fruitteelttrekkers waren al op Agritechnica te zien waren.

De trekkers worden gebouwd bij Carraro en zijn gelijk aan de Agricube F stage 3B modellen die ook al als Massey Ferguson 3700F, Claas Nexos F en John Deer 5GF worden verkocht.

De motor in d...

Lees meer
Donderdag 12 december 2019

Xerion model besturen via Bluetooth

Schaalmodellenmerk Siku introduceert een Claas Xerion 5000 Trac VC die via de Bluetooth van je telefoon te besturen is. Voor de besturing heb je de gratis SikuControl applicatie nodig.

De op afstand bestuurbare Xerion heeft vierwielaandrijving, vierwielbesturing en kan in hondegang rijden. De cabine kan omgekeerd...

Lees meer
Donderdag 12 december 2019

Vlaming-selectiewagen op rupsen

Vlaming Agri uit Zwaagdijk-Oost (NH.) heeft een selectiewagentje uitgerust met vier rupsen. Het bedrijf hoopt op termijn een derde van de in eigen huis ontwikkelde selectiewagens af te leveren op rupsen.

Vlaming Agri is ook importeur van Soucy-tracks. Maar Soucy maakt niet van deze kleine rupsen. Daarom heeft Vla...

Lees meer
Donderdag 12 december 2019

Visser pakt zelf verkoop inschuurmachines op

Voor het eerst sinds jaren is inschuurspecialist Visser op AgroTechniek Assen zelf van de partij op een vakbeurs. Voorheen werden de Visser-machines verkocht door Oldenhuis en Prinsen. Maar nu Oldenhuis en Prinsen uit elkaar zijn, pakt Visser de handschoen zelf op.

De verkoop van de industriële machines deed Vis...

Lees meer
Donderdag 12 december 2019

Landkracht toont bandhark van ROC

Importeur Landkracht uit Hellendoorn (O.) heeft in Assen op vakbeurs AgroTechniek Assen een bandhark geïntroduceerd van de Italiaanse fabrikant ROC. De machine is er in werkbreedtes van 3,80 tot 12,20 meter.

Melkveehouders willen steeds minder zand in de kuil en een bandhark levert op dat vlak betere prestaties ...

Lees meer
Woensdag 11 december 2019

Fliegl-mesttank speciaal voor Nederland

Fliegl-importeur Ludo Pauwels heeft speciaal voor de Nederlandse markt een PolyLine-tankwagen laten bouwen door de Duitse fabrikant. De tankwagen kenmerkt zich door een laag gewicht, grote wielen voor de relatief kleine tank.

De mesttank met polyester tankbouw die Pauwels toont op vakbeurs AgroTechniek Assen heef...

Lees meer
Woensdag 11 december 2019

JCB lanceert special edition Fastrac 4220 en 8330

Een blijvende herinnering aan het snelheidsrecord van JCB" Dat kan. De Britse trekkerbouwer lanceert namelijk een special edition van de Fastrac 4220 en 8330.

JCB reed vorige maand met een Fastrac een topsnelheid van 247,47 km/u. Daarmee komt de fabrikant in het Guinness Book of Records.

De speciale editi...

Lees meer
Woensdag 11 december 2019

Uienlichter van Oldenhuis Agro

Oldenhuis Agro toont op AgroTechniek Assen een eenvoudige machine om uien voor het oprapen nog even op te schudden en opnieuw in het zwad te leggen. De uienlichter kwam dit jaar goed van pas.

Uientelers kunnen er dit jaar over meepraten: na het rooien volgde regen, regen en nog eens regen. Sommige uien hebben noo...

Lees meer
Woensdag 11 december 2019

SAGA Landtechnik introduceert 3 in 1 schild

Het Oostenrijkse Saga Landtechnik komt met een 3 in 1 bosbouwschild dat kan dienen als frontgewicht, gereedschapskist en als werkbank. Dat meldt Top Agrar.

Het schild weegt 400 kilo en kan worden verzwaard met beton. In plaats van een snijkant is het bord afgerond en kan je zonder schade te veroorzaken over grasl...

Lees meer
Dinsdag 10 december 2019

Stalkbuster ook verkrijgbaar op New Holland hakselaar

New Holland kan de 8-rijige maaibek voor de hakselaar uitrusten met de StalkBuster van Kemper. Dat meldt Top Agrar. De StalkBuster won in 2017 een gouden medaille op Agritechnica.

De Stalkbuster maakt tijdens de maïsoogst de stoppels kapot. Daardoor krijgt de maisstengelboorder geen kans zich te nestelen in de s...

Lees meer
Dinsdag 10 december 2019

Zunhammer ontwikkelt hellingcompensatie voor mesttanks

De Duitse machinebouwer Zunhammer heeft een systeem ontwikkeld waarmee mesttanks waterpas blijven op hellingen.

De actieve hellingcompensatie komt tot stand met behulp van een hydraulisch geveerde as. Met behulp van een elektronische waterpas schuift de as wanneer nodig automatisch uit of in. Met behulp van een k...

Lees meer
Maandag 9 december 2019

Twee nieuwe stroblazers van VDW

Machinebouwer VDW komt met twee nieuwe stroblazers. Ze maken deel uit van de Duo-serie en zijn geschikt voor aanbouw aan minishovels, trekkers en verreikers.

De Duo-serie bestaat uit twee modellen: de Duo Compact en de Duo Power. De Duo Compact is geschikt voor aanbouw aan minishovels en kleine trekkers. De Compa...

Lees meer
Maandag 9 december 2019

Nieuwe shovel van Komatsu

Het Japanse Komatsu komt met de nieuwe WA80M-8 compacte 6 ton compacte shovel.

De shovel is voorzien van een Komatsu  viercilinder dieselmotor met een vermogen van 53,7 kW. De motor voldoet aan de stage V emissie-eis. Standaard is de shovel leverbaar met een hydrostatische versnellingsbak met twee snelheden en k...

Lees meer
Maandag 9 december 2019

Nieuwe Perfect Triwing klepelmaaiercombi

Perfect - Van Wamel introduceert de nieuwe Triwing klepelmaaiercombinatie. De machine heeft een werkbreedte van 8,60 meter en maakte korte metten met maïsstoppels en groenbemester.

De klepelmaaiercombinatie heeft de nodige nieuwigheden gekregen. De ophanging en aandrijving van de twee zijmaaiers is herzien. Elke...

Lees meer
Maandag 9 december 2019

Jojo-gewicht voor in de fronthef

Akkerbouwers rijden zelden rond met het juiste gewicht in de fronthef. De Duitse fabrikant Beckereit Machinebau ontwikkelde het modulaire Systemballast en Profi probeerde de prijzige vondst uit.

Met de komst van de fronthefinrichting hebben veel akkerbouwers bij neusgewichten aan hun trekker vaak alleen nog de ke...

Lees meer
Maandag 9 december 2019

Maïsstoppels mulchen met de Sauerburger Pegasus Autark

Sauerburger presenteert de Pegasus Autark. Een getrokken mulcher met opbouwmotor om direct na het hakselen de maisstoppels klein te maken.

De mulcher is in twee verschillende modellen leverbaar. De Pegasus Autark 8000 voor achter de hakselaar heeft een werkbreedte van 7,90 meter. De machine is voorzien van een ei...

Lees meer
Maandag 9 december 2019

Eerste Gomselmash maaidorsers met gasmotor verkocht

De Wit-Russische machinebouwer Gomselmash heeft de eerste maaidorsers met een gasmotor verkocht. Dat meldt Farmers Weekly.

Afgelopen augustus werd bekend dat de Gomselmash maaidorser met een gasmotor, de Palesse GS 4118K, in productie werd genomen. De machines zijn verkocht in thuisland Wit-Rusland en in Rusland....

Lees meer
Maandag 9 december 2019

Antonio Carraro komt met conventionele smalspoortrekker

Het Italiaanse Antonio Carraro, normaal gesproken vooral bekend van de compacte trekkers met knik- en vierwielsturing, presenteert een nieuwe conventionele smalspoortrekker: de Tony 8900 met cvt.

De Tony 8900V Serie heeft een 3,8 liter viercilindermotor met vermogens van 55,1 kW (75 pk) tot 73,5 kW (100 pk) die a...

Lees meer
Vrijdag 6 december 2019

Melkrobots zorgen voor hogere kostprijs

Bedrijven met een melkrobot hebben een hogere kostprijs dan bedrijven met een melkstal. Dat blijkt uit een onderzoek dat de EDF (European Dairy Farmers) deed in Frankrijk, Zweden en Nederland. Alfa Accountants & Adviseurs bekeek de analyse.

In de analyse van de EDF gaat het om de volledige economische kostprijs,...

Lees meer
Vrijdag 6 december 2019

Agrifac presenteert Condor V

Agrifac presenteert de nieuwe zelfrijdende veldspuit Condor V. De machine heeft een ander design, is uitgevoerd met een stage 5 motor en heeft een ander hefframe waarmee lager gespoten kan worden.

De spuit lijkt niet alleen qua uiterlijk op de Condor Endurance II die in 2018 gepresenteerd is, ook het innerlijk va...

Lees meer
Vrijdag 6 december 2019