Vakbeurzen & Vaknieuws

Shows in Europe Date of the show Place of the show Website of the show
EuroTier 2020 17 november 2020 - 20 november 2020 Hannover - Germany www.eurotier.com


Special Transport Kind of transport Country Website
Tjerk Luiten Transport Deeploader Netherlands http://www.tlt-aalten.nl
De Groen Transport Deeploader Netherlands http://www.degroentransport.nl

EuroGate-boor boort gaten voor planten

EuroGate International uit Dedemsvaart introduceert twee plantenboren. De 630 mm lange boren plaats je in een (accu)schroefmachine waarna je eenvoudig en snel plantgaten in perken, borders en plantsoenen kunt boren. De boor is in twee verschillende diameters verkrijgbaar; 100 en 130 mm.

Met de plantenboor boor je...

Lees meer
Donderdag 22 oktober 2020

BVL viert jubileum met zwarte voermengwagens

De Duitse fabrikant BVL (Bernard van Lengerich) komt ter gelegenheid van het 160-jarig bestaan met een gelimiteerde Black Edition voermengwagen.

De gelimiteerde serie is in een zwarte kleur gespoten in plaats van in het bekende BVL-rood. De jubileumwagens behoren allemaal tot de V-MIX Plus serie met 1 of 2 vijzel...

Lees meer
Donderdag 22 oktober 2020

Trioliet Triotrac M nieuwe compacte zelfrijder, Smartrac vervalt

Voermengwagenfabrikant Trioliet uit Oldenzaal (Ov.) komt met een compactere en goedkopere versie van de Triotrac: de Triotrac M. De Smartrac komt te vervallen.

Doordat Trioliet stopt met de Smartrac wordt de nieuwe Triotrac M de nieuwe instapper bij de zelfrijders. De vraag naar hele eenvoudige en goedkope zelfri...

Lees meer
Donderdag 22 oktober 2020

Trekker zonder standaard hef, aftakas, diesel en hydrauliek

De eTrac is een onbemande robottrekker zonder standaard hef, aftakas, diesel en hydrauliek, kan dat eigenlijk wel"

Elke standaard trekker heeft een aantal onderdelen wat de trekker tot een trekker maakt. Dat is al ongeveer 100 jaar zo. Zo rijdt een trekker eigenlijk altijd op diesel, worden de verschillende cilin...

Lees meer
Donderdag 22 oktober 2020

Twee nieuwe stand-on bladblazers van Billy Goat

De Amerikaanse fabrikant Billy Goat introduceert de Hurricane-serie. Deze serie bestaat uit twee stand-on bladblazers; X3000 en Z3000. Beide bladblazers leveren een luchtopbrengst van meer dan 180 m³/min.

Beide modellen zijn voorzien van een Vanguard V-Twin benzinemotor. Bij de X3000 levert dit motorblok een ver...

Lees meer
Woensdag 21 oktober 2020

Ropa komt met 4-rijige loofklapper

Ropa, de Duitse fabrikant van aardappel- en bietenrooiers, voegt de 4-rijige KS 475 S loofklapper aan het programma toe. De loofklapper kan zowel voor als achter de trekker worden aangekoppeld.

De machine heeft een totale werkbreedte van 3 meter en heeft volgens de fabrikant een vermogensbehoefte van 50 kW (68 pk...

Lees meer
Woensdag 21 oktober 2020

Duitse variant Farming Simulator op de markt

De Duitse uitgever Landwirtschaftsverlag in Münster heeft het computerspel Professional Farmer: Cattle en Crops gepresenteerd.

In het spel is het mogelijk meerdere scenario's te spelen. Het eerste scenario heet Van zaaien tot oogsten. Als speler ben je verantwoordelijk voor 3,5 hectare zomergraan en 5 hectare ma...

Lees meer
Dinsdag 20 oktober 2020

TikTok maakt landbouwverkeer link

Ierland maakt zich grote zorgen over jongeren die deelnemen aan TikTok-challenges met landbouwvoertuigen.

De Chinese app TikTok ligt zwaar onder vuur in de VS omdat China de app zou misbruiken voor spionagedoeleinden. In Ierland ligt de app om heel andere redenen onder het vergrootglas. Daar maken steeds meer men...

Lees meer
Dinsdag 20 oktober 2020

Eerste Kuhn Profile 24.2 DL MoRe E uitgeleverd

De eerste elektrisch aangedreven voermengwagen van Kuhn, de Profile 24.2 DL MoRe E, is uitgeleverd. Dat meldt Reesink Agri. De voermengwagen werd op Agrotechniek Holland in 2018 geïntroduceerd.

De Kuhn Profile 24.2 DL MoRe E is ontwikkeld door Reesink Agri en Motrac Industries in samenwerking met machinefabrikan...

Lees meer
Maandag 19 oktober 2020

HTZ bouwt weer universele trekkers

Het Oekraïense HTZ, bekend van de kniktrekkers, introduceert de nieuwe 160U universele trekker met vier even grote wielen zonder knikbesturing. De machine lijkt sterk op de vroegere HTZ 16331 trekker.

De 160U is voorzien van een Weichai Common Rail motor van 132,1 kW (180 pk), waarbij gekozen kan worden tussen e...

Lees meer
Maandag 19 oktober 2020

Maïs zaaien zonder ploegen

Het nieuwe Franse merk van grondbewerkingsmachines, Agrowin, komt met de Rotawin  zaaimachine voor maïs, koolzaad, zonnebloemen en soja. De machine maakt het mogelijk te zaaien zonder te ploegen.

De vier-rijige zaaimachine heeft een werkbreedte van 3 meter en bestaat uit drie delen. Het eerste deel is de woeler...

Lees meer
Maandag 19 oktober 2020

Antonio Carraro komt met nieuwe Tigre 3800

De Italiaanse trekkerfabrikant Antonio Carraro introduceert de nieuwe Tigre 3800. Deze fusee gestuurde trekker heeft een nieuwe Yanmar-dieselmotor met een vermogen van 18,9 kW (25,7 pk). Deze krachtbron voldoet aan de stage V emissie-eisen.

Verder beschikt de nieuwe Tigre 3800 over vierwielaandrijving, vier even ...

Lees meer
Vrijdag 16 oktober 2020

LMB Vermeulen introduceert luchtvering voor New Holland cabines

LMB Vermeulen met vestigingen in Oostburg en Kuitaart (ZL) heeft voor verschillende New Holland modellen luchtvering ontwikkeld die de mechanische vering vervangt. Het bedrijf noemt het Comfort Control.

Om de kit op te kunnen bouwen moet de trekker wel aan een aantal eisen voldoen. Zo moet er al (mechanische) cab...

Lees meer
Donderdag 15 oktober 2020

EOX is nieuwe naam van H2Trac trekker, eerste inmiddels verkocht

De trekker van de Arnhemse machinefabrikant H2Trac krijgt de naam EOX. Dat maken Paul en Peter-Jan van Ham bekend in de bonusaflevering van de podcastserie 'In productie'. Ook vertellen de broers dat ze in 2021 nog zeven diesel/elektrische trekkers gaan bouwen. De productie van de waterstoftrekker wordt voorlopig uitgest...

Lees meer
Dinsdag 13 oktober 2020

Richard Western gaat USA Equipment afschuifwagens in licentie bouwen

Het Britse Richard Western en USA Equipment zijn overeengekomen dat Richard Western de afschuifwagens van het Nederlandse USA Equipment in licentie gaat bouwen.

Richard Western bouwt kiepwagens, mestwagens en meststrooiers in Het Engelse Framlingham. Het bedrijf zal de afschuifwagens via het eigen dealernetwerk i...

Lees meer
Dinsdag 13 oktober 2020

Herder neemt productie en verkoop visverjager over

Machinefabrikant Herder neemt zowel de productie als de distributie van de Fish Protector MK01 over van groenaannemer Gebr. Tolenaars uit Nieuwendijk. De Fish Protector bestaat uit vier stroboscooplampen die je op de maaikorf monteert. Het flitsende licht verjaagt vissen en moet zo de vissterfte reduceren.

Herder...

Lees meer
Maandag 12 oktober 2020

Fliegl voegt kettingschijveneg toe aan het programma

De Duitse machinebouwer Fliegl heeft een kettingschijveneg in het programma opgenomen. De machine heeft een werkbreedte van 6 meter en heeft een gewicht van 3.980 kg.

Volgens Fliegl kan er ongeveer 7 hectare per uur worden bewerkt met werksnelheden van tussen de 10 en 15 km/h. In standaarduitvoering kost de mach...

Lees meer
Vrijdag 9 oktober 2020

Nieuw spel: monteur in de simulator

Farm Mechanic Simulator. Zo heet het nieuwe spel van het Poolse Ultimate Games waarin je aan de slag kunt als monteur van landbouwvoertuigen en -machines.

In de simulatie is het mogelijk machines te repareren, te testen, en je kunt je eigen werkplaats bouwen en verder ontwikkelen. Het grootste onderdeel van het s...

Lees meer
Donderdag 8 oktober 2020

AgXTend XPU gaat (eindelijk) onkruid op verhardingen elektrocuteren

AgXtend, de precisielandbouwdivisie van CNH Industrial, heeft in samenwerking met Zasso de XPU ontwikkeld. De onkruidbestrijder, die onkruid op verhardingen elektrocuteert, werd in 2017 al getoond. Het definitieve model is nu eindelijk gereed voor de praktijk.

De XPU was al een tijdje klaar, maar mocht nog niet a...

Lees meer
Woensdag 7 oktober 2020

Flowtast komt als optie op Pöttinger Top 842 C

Op Agritechnica 2019 liet Pöttinger voor het eerst Flowtast zien: een glijslof in plaats van wielstel onder de rotor voor een betere bodemvolging. Nu is het verkrijgbaar als een optie op de Top 842 C.

Bij aanschaf van een Top 842 C is nu een grote halfronde kunststof glijslof te kiezen in plaats van een vijfwiel...

Lees meer
Woensdag 7 oktober 2020

Lely Horizon vervangt T4C

Tijdens Lely Future Farm Days introduceerde het bedrijf uit Maassluis (ZH) Horizon als vervanger van het managementprogramma Time 4 Cows (T4C). In de eerste helft van 2021 zal het beschikbaar zijn.

Lely Horizon is een nieuw bedrijfsmanagementprogramma. Het idee is dat alle beschikbare data van op het bedrijf aanw...

Lees meer
Woensdag 7 oktober 2020

PREMIUM: Fendt komt met nieuwe 200 Vario-serie

De Duitse trekkerbouwer Fendt komt met een nieuwe generatie van de 200 Vario serie. De trekker is er in vijf modellen. Ieder model is leverbaar al smalspoor- en breedspoorversie.

De trekkers uit de vernieuwde 200 Vario serie lijken nu meer op de trekkers uit de grote 900- en 1000-serie. Er zijn led-strips in de n...

Lees meer
Woensdag 7 oktober 2020

Meer melkveebedrijven met zonnepanelen

Van de melkveehouders in Nederland maakt 32,5 procent gebruik van zonnepanelen op het bedrijf. Dat is een stijging van 5 procent ten opzichte van 2019, zo blijkt uit cijfers van Agridirect.

Waar vorig jaar het percentage melkveebedrijven nog uitkwam op 27,1 procent, is dat nu gestegen met 5,4 procent. Grotere bed...

Lees meer
Dinsdag 6 oktober 2020

De eerste getrokken bandhark van Ploeger

Het was al een tijdje bekend dat machinebouwer Ploeger met een getrokken bandhark zou komen. Nu heeft het bedrijf het eerste exemplaar uitgeleverd.

De CM2240 heeft net als de zelfrijder twee pick-ups van 5 meter, waarmee bij middenafleg 11,80 meter bij elkaar in het zwad gelegd wordt. Beide pick-ups zijn onafhank...

Lees meer
Dinsdag 6 oktober 2020

Lely Sphere vangt ammoniak af

Het Nederlandse Lely introduceerde vandaag Lely Sphere. Deze installatie vangt ondermeer ammoniak uit de stal af. Het splitst de koeienmest in zowel een stikstof-, kali- als een fosfaatmeststof.

Om het systeem te laten werken, monteert Lely rvs-seperatiestrips met gaten in de sleuven van een roostervloer. Door di...

Lees meer
Dinsdag 6 oktober 2020

Lely Exos haalt gras autonoom uit de wei

Machinefabrikant Lely introduceerde vandaag de Exos. Een robot die gras maait, opraapt en vers voor de koeien brengt.

De Exos moet volledig autonoom het gras van de wei naar de koeien in de stal brengen. Vers gras voeren zorgt volgens de fabrikant voor een betere benutting van het weidegras en zou er minder of ze...

Lees meer
Dinsdag 6 oktober 2020

Belarus vernieuwt bestaande modellen

De Wit-Russische fabrikant Belarus heeft een vernieuwde versie van de 2022.4 gepresenteerd. Naast een nieuw design en rood kleurenschema is de trekker voorzien van een Cummings motor die voldoet aan stage 3A-norm. Ook heeft de trekker een zwaardere vooras.

Belarus heeft ook het best verkopende model, de Belarus...

Lees meer
Dinsdag 6 oktober 2020

Nieuw logo voor Holmer

De bietenrooiers van de Duitse machinebouwer Holmer krijgen vanaf 1 november 2020 een nieuwe logo. Dat maakt het bedrijf bekend. Het woord Exxact komt niet meer terug in de nieuwe uiting.

De toevoeging Exxact is in 2013 toegevoegd door de suikenbietendivisie van zusterbedrijf Agrifac in Steenwijk. Zowel Agrifac a...

Lees meer
Dinsdag 6 oktober 2020

Euromilk introduceert EM Qube automatisch voersysteem

Het Poolse Euromilk introduceert het EM Qube automatisch voersysteem. Het was al langer bekend dat Euromilk met een voerrobot zou komen, maar tot nu toe bleef het bij 3d-tekeningen.

De voerrobot is elektrisch en rijdt volledig autonoom. De machine heeft een mengkuip met een inhoud van 2 kuub. In de voerkeuken sta...

Lees meer
Maandag 5 oktober 2020

New Holland/Scholman dual fuel waterstoftrekker dringt CO2 emissie terug

Aannemingsbedrijf Jos Scholman uit Nieuwegein heeft samen met trekkerbouwer New Holland een trekker gebouwd die op een mengsel van waterstof en diesel draait. Dual Fuel zoals dat wordt genoemd. Het moet de emissie van CO2 met minstens 40 procent terugdringen.

Scholman bouwde samen met New Holland een T5.140 met A...

Lees meer
Vrijdag 2 oktober 2020

Nieuwe DeLaval CMMV-melkmobiel voor kalveren

DeLaval breidt het programma kalver melkmobielen uit met twee nieuwe varianten. De CMMV 15 en de CMMV 20 hebben een inhoud van respectievelijk 150 en 200 liter.

De CMMV is een kalver melkmobiel met directe verwarming voor mixen, opwarmen, transport en de dosering van volle melk of melkvervanger.

De roerfu...

Lees meer
Donderdag 1 oktober 2020

Snellere vijzelmotor voor Lely Vector

Lely introduceert een snellere vijzelmotor voor het Vector voersysteem. De hogere omwentelsnelheid van de vijzel moet de meng- en snijkwaliteit verbeteren.

Door de nieuwe vijzelmotor is minder mengtijd nodig. Die tijdwinst zou ingezet kunnen worden om vaker of meer dieren te voeren. Door de kortere mengtijd wordt...

Lees meer
Woensdag 30 september 2020

40 kuubs mestcontainer met geïntegreerde haspel

Het in dit jaar opgerichte Duitse bedrijf Kleutec introduceert een 40 kuubs mestcontainer met een geïntegreerde haspel. Op die haspel ligt 500 meter slang met een diameter van 125 mm voor het sleepslang bemesten.

De machine is ontwikkeld om de tijd van montage en demontage van de sleepslangcombinatie in het veld...

Lees meer
Woensdag 30 september 2020

Deutz-Fahr 5D TTV met CVT?

Op internet duiken foto's op van de nieuwe Deutz-Fahr 5D TTV met CVT-transmissie die volgens Schweizerbauer.ch tegen het einde van de herfst aan het publiek zou worden voorgesteld.

De trekker ziet er hetzelfde uit als de 5D-serie met mechanische transmissie, maar het dak van de cabine komt van de 5DF TTV smalspoo...

Lees meer
Woensdag 30 september 2020

Kubota presenteert de E-Kubota EK 1261

Kubota presenteerde op 22 Salonvert in Frankrijk de E Kubota EK 1261 compacttrekker. De trekkers is samen met de Indiase trekkerfabrikant Escorts ontwikkeld.

De trekker is uitgerust met een 1,3 liter stage 5 driecilinder motor met een vermogen van  18,3 kW (25 pk). De versnellingsbak heeft 9 versnellingen voorui...

Lees meer
Dinsdag 29 september 2020

Samenwerking Isaria en Einbock voor nauwkeurige doorzaai grasland

Fritzmeier en Einböck gaan samenwerken. De plantsensor van Fritzmeier, Isaria, en de doorzaaimachine van Einböck moeten door de samenwerking zorgen voor een nauwkeurige doorzaai van grasland.

Isaria is een gewasreflectiemeter (sensor) die op basis van lichtreflectie de stikstofbehoefte van het gewas vaststelt. ...

Lees meer
Dinsdag 29 september 2020

International museum VS veilt collectie

Het bekende Farmall Land USA in Avoca, Iowa, sluit de deuren. Het museum staat bekend om een grote collectie International trekkers. Vanwege de sluiting wordt de complete collectie geveild.

De eigenaren van het museum. Jerry en Joyce Mez, hebben besloten het rustiger aan te doen. Jerry Mez ging nadat hij terug kw...

Lees meer
Dinsdag 29 september 2020

Claas vernieuwt Orbis 900-maisbek

Machinefabrikant Claas heeft de Orbis 900-maisbek vernieuwd. Dit 9 meter brede voorzetstuk (goed voor 12 rijen op 75 cm) is in een halve minuut op te klappen tot minder dan 3 meter, zonder dat de chauffeur daarvoor uit zijn cabine hoeft te komen.

Het frame van de Orbis 900 bestaat uit vijf delen en vier scharnier...

Lees meer
Vrijdag 25 september 2020

Nu ook telescopische Claas Torion

Landbouwmachinebouwer Claas heeft de in 2017 geïntroduceerde Torion-shovelreeks uitgebreid met een telescopische wiellader: de Torion 738T Sinus. Net als de andere modellen uit de serie wordt de machine gebouwd door bouwmachinefabrikant Liebherr.

Door de telescopische giek heeft de Torion 738T Sinus een bakschar...

Lees meer
Donderdag 24 september 2020

Agrifac bietenrooiers terug van weg geweest

Machinefabrikant Agrifac uit Steenwijk gaat weer onder eigen merknaam bietenrooiers verkopen. Het bedrijf bouwde al rooiers, maar die gingen met een Holmer-sticker de deur uit. Nu wordt het weer zoals het in 2013 ooit begon.

Agrifac en Holmer zijn namelijk sinds 2013 eigendom van het Franse Exel. Destijds werd ge...

Lees meer
Dinsdag 22 september 2020

Nieuwe Metrac H75 van Reform

Het Oostenrijkse Reform voegt de Metrac H75 toe aan het programma. De nieuwe Metrac heeft een Stage 5 Perkins common-rail motor met een inhoud van 2,8 liter en een vermogen van 55 kW (75 pk).

De hydrostatische transmissie wordt elektronisch aangestuurd en heeft maximumsnelheid van 40 km/h. Standaard wordt de trek...

Lees meer
Maandag 21 september 2020

Eerste Claas Axion 930 Terra Trac in Nederland

Landbouwmechanisatiebedrijf Jabotech uit Nijbroek heeft de eerste Claas Axion 930 Terra Trac in Nederland afgeleverd aan Loonbedrijf B. de Vree Jr in Dodewaard.

De Axion 930 Terra Trac heeft een vermogen van 261 kW (355 pk) en wordt door De Vree vooral ingezet voor kilverwerkzaamheden.

De eerste Claas Axi...

Lees meer
Zaterdag 19 september 2020

Kärcher komt met acht accumachines

Kärcher introduceert onder de naam Outdoor Power Equipment acht machines voor de professionele gebruiker.  Alle producten uit de serie hebbenr 36-voltaccu's met een capaciteit van 6,0 Ah of 7,5 Ah.

De serie elektrische apparaten bestaat uit een bladblazer, kettingzaag, grasmaaier, grastrimmer, heggenschaar, bos...

Lees meer
Vrijdag 18 september 2020

Kuhn Aura autonome zelfrijdende voermengwagen

Machinefabrikant Kuhn kondigde het begin augustus al aan. Op de Franse, virtuele beurs, Space 2020 zou het de voerrobot Aura presenteren. En dat heeft de fabrikant deze week gedaan.

De Aura rijdt, laadt en lost zelfstandig. De voerrobot heeft een weeginstallatie en een rantsoenprogramma dat wordt aangestuurd via ...

Lees meer
Vrijdag 18 september 2020

New Holland viert 10 jaar T7 met limited edition

Tien jaar geleden introduceerde New Holland de T7.070 Blue Power trekker in Nederland. Om dat jubileum te vieren komt er een limited edition trekker: de T7.270 Blue Power Anniversary Special Limited Edition.

"De speciale T7.270 krijgt een exclusieve uitvoering met veel extra's en ook een vleugje nostalgie", verte...

Lees meer
Vrijdag 18 september 2020

Compacte lichte Boumatic Flo-Star Xtreme melkklauw

Boumatic introduceert de nieuwe melkklauw Flo-Star Xtreme. De nieuwe klauw is compact en licht en heeft, zo meldt de fabrikant, een verbeterde inlaathoek voor een hogere melkstroom.

Naast de Flo-Star Xtreme komt Boumatic ook met de nieuwe tepelvoering Magnum Turbo. De tepelvoering heeft een cilindrisch kopgat en ...

Lees meer
Donderdag 17 september 2020

Eerste Bugnot ecoploeg in Nederland

Eco Agri, het bedrijf van Gaston Dekker, heeft de eerste meters met de ecoploeg van het Franse Bugnot gemaakt. Met de ploeg hoopt Dekker in te springen op de populairder wordende manier van ploegen.

Ondiep ploegen, op zo'n 15 centimeter, noemen we in Nederland ecoploegen. Er zijn meerdere aanbieders waaronder Ovl...

Lees meer
Donderdag 17 september 2020

Dewulf R3060-zeefbandrooiers vernieuwd

Machinefabrikant Dewulf heeft de R3060 zeefbandrooiers vernieuwd. De rooiers zijn nu uitgerust met een Scania Stage 5 motor en in de cabine hangen nieuwe monitoren.

In de nieuwe versie van de R3060 zeefbandrooiers ligt een motor van Scania met een vermogen van 257 of 293 kW (350 of 400 pk). Er moet AdBlue getankt...

Lees meer
Donderdag 17 september 2020

Massey Ferguson vernieuwt 1700M compact trekkers

Massey Ferguson introduceert de vernieuwde 1700 M serie compacttrekkers met vermogens van 25,7 kW (35 pk) tot 55,8 kW (67 pk) die voldoen aan de stage V normen.

De kleinste twee modellen, de 1735 M en 1740 M, hebben een driecilinder motor met een inhoud van 1,8 liter en een hydrostatische transmissie met een maxi...

Lees meer
Woensdag 16 september 2020

Nieuw topmodel voor Pöttinger Novacat achtermaaiers

Het Oostenrijkse Pöttinger voegt een nieuwe topmodel toe aan de Novacat-serie achtermaaiers. De Novacat 402 ED maait maximaal 3,88 meter breed mét kneuzer.

De enorme maaier klapt niet omhoog, maar naar achteren voor transport. De cilinder die de maaier in transportstand brengt werkt tijdens het maaien als obsta...

Lees meer
Woensdag 16 september 2020

Lees LandbouwMechanisatie digitaal

Heb je een abonnement op vakblad LandbouwMechanisatie, dan kun je vanaf nu de uitgaven van 2020 en alle toekomstige uitgaven ook op je beeldscherm lezen via het archief.

De digitale magazines zijn alleen toegankelijk voor betalende abonnees. Voeg hiervoor wel eerst je abonnementnummer toe aan je profiel. Het abon...

Lees meer
Woensdag 16 september 2020

Krone geeft kleine hakselaars update

De Duitse machinebouwer Krone werkt de kleinste modellen in de Big X serie (480, 530, 580 en 680) bij. De hakselaars zijn voorzien zijn van een stage V MTU motor tot 480 kW (653 kW).

De Optimaxx korrelkneuzer is ook onder handen genomen. De diameter van de rollen bleef 250 mm, maar de breedte van de walsen werd m...

Lees meer
Dinsdag 15 september 2020

Carré bestrijdt onkruid met nieuwe roterende schoffel

Carré presenteert een nieuwe roterende schoffel. Het werktuig, Rotanet Control genaamd, is er in werkbreedtes van 4,8 tot 7 meter. De druk op de wielen kan vanuit de cabine geregeld worden.

Die druk wordt hydraulisch ingesteld tussen de 18 en 29 kg. Volgens de fabrikant kan er met de Rotanet tot 20 km/u worden g...

Lees meer
Dinsdag 15 september 2020

Fliegl komt met rijenbemester die ook schoffelt

Door de toegenomen populariteit van mechanische onkruidbestrijding in Duitsland ontwikkelde Fliegl de Dexter rijenbemester die ook kan schoffelen.

De rijenbemester is in een 6 en 8-rijege uitvoering leverbaar en is voorzien een horizontale roterende schoffel (systeem Busa)  met hoge slijtvastheid. Doordat de mes...

Lees meer
Maandag 14 september 2020

Lemken stopt met Rumptstad-ecoploeg

De Duitse fabrikant van grondbewerkings- en zaaimachines Lemken stopt met de Rumptstad-ecoploeg. Lemken ziet te weinig mogelijkheden in de ecoploeg waarmee je op een diepte van 15 tot 17 cm kunt ploegen.

Dat maakte de fabrikant deze week bekend op een bijeenkomst in Alpen, Duitsland. Daar toonde de fabrikant de n...

Lees meer
Vrijdag 11 september 2020

New Holland en Case IH transport over de Donau

De machines Case IH en New Holland die uit Amerika aankomen, worden voortaan niet alleen meer met vrachtwagens door Europa gedistribueerd.

CNH Industrial, moederbedrijf van Case IH en New Holland, heeft een deal gesloten met een transportpartner die machines per boot vervoert. Recentelijk is de eerste lading trek...

Lees meer
Vrijdag 11 september 2020

Elektrische minidumper van JCB

Naast een elektrische mini-graafmachine en teletruck voegt JCB nu ook de elektrische HTD-5E minidumper op rupsen toe aan het programma. De minidumper is voorzien van een 48 volt lithium-ion accu die kan worden opgeladen via een 110 volt of 240 volt aansluiting.

Volgens JCB duurt het opladen van de accu twee uur....

Lees meer
Woensdag 9 september 2020

Deutz-Fahr 8280 TTV heeft tweetoerige frontaftakas

Trekkerfabrikant Deutz-Fahr komt met een 211 kW (287 pk) sterke 8280 TTV en vult daarmee het gat tussen de bestaande 7- en 9-serie. Opmerkelijk is dat de Duitse fabrikant een frontaftakas monteert met twee snelheden.

De 8280 TTV  haalt het vermogen uit een nieuwe 6,1 liter Deutz-motor met dubbele turbo. Om aan d...

Lees meer
Dinsdag 8 september 2020

Nieuwe Avant 760i TraX op rupsen

Avant presenteert een kniklader op rupsen. De 760i TraX, afgeleid van de 760i op wielen, heeft een hydrostatische aandrijving, heft maximaal 1.500 kg en haalt een vermogen van 42 kW (57 pk) uit een motor van Kohler.

De hydrostatische aandrijving bedient de vier rupsen onafhankelijk. De tracks hebben een breedte v...

Lees meer
Maandag 7 september 2020

Krone breidt programma uit met gedragen balenwikkelaar

Krone breidt het programma uit met de EasWrap 150 gedragen ronde balen wikkelaar die ronde balen met een diameter van 1 meter tot 1,5 meter kan wikkelen. De balen mogen maximaal 1.600 kg wegen.

De balenwikkelaar waarvan de arm met een snelheid van 36 tpm draait is volgens Krone de snelste eenarmige wikkelaar op d...

Lees meer
Maandag 7 september 2020

Nieuwe led-armaturen van Agrilight

Agrilight uit Monster introduceert in oktober nieuwe led-armaturen voor in de stal. De nieuwe serie armaturen, Agriled 3 genaamd, zijn onder meer geschikt voor gebruik in huisvesting voor melkvee, jongvee en droge koeien.

De Agriled 3 Serie bestaat uit 3 nieuwe armaturen en is verkrijgbaar in 5 varianten, variër...

Lees meer
Maandag 7 september 2020

Dure accu vertraagt introductie Fendts elektrische e100

De Duitse trekkerbouwer Fendt zal de e100 elektrische trekker pas in 2024 introduceren. Dure accu's maken de trekker een te kostbare aanschaf, verwacht het bedrijf. Daardoor kan Fendt geen grote aantallen bouwen en verkopen.

Toen de e100 voor het eerst het levenslicht zag, in september 2017, ging Fendt er nog van...

Lees meer
Maandag 7 september 2020

De nieuwe Fendt 700 Vario

Fendt heeft de nieuwe 700 Vario officieel gepresenteerd. De trekker, beschikbaar als Power, Power+ en Profi en Profi+, is er in zes modellen met vermogens van 105 tot 174 kW (144 tot 237 pk). In het vierde kwartaal van 2020 zijn de trekkers (714, 716, 718, 720, 722 en 724) leverbaar.

De Fendt 700 beschikt over de...

Lees meer
Vrijdag 4 september 2020

Vegniek presenteert DiscMaster looftrekker

Machinebouwer Vegniek uit Emmeloord heeft de DiscMaster ontwikkeld. Het principe van looftrekken met de DiscMaster is, zo meldt de fabrikant, geheel anders dan wat er momenteel op de markt is.

De DiscMaster heeft torpedo's (pennen) die het hangende, geklapte loof omhoog werken. Vervolgens worden de stengels met w...

Lees meer
Vrijdag 4 september 2020

Gecontroleerd vellen met nieuwe velkoppen van GMT Equipment

De Nederlandse producent GMT Equipment heeft twee nieuwe velkoppen geïntroduceerd. De GMT035 TTC en GMT050 TTC houden de afgezaagde tak in de zaagpositie vast, waardoor je het gevelde hout gecontroleerd naar de grond kan brengen.

De GMT035 TTC is een velkop met een veldiameter van 40 cm. De GMT050 TTC heeft een ...

Lees meer
Donderdag 3 september 2020

Nieuwe Krone Vendro schudders vervangen de KW-serie

Krone introduceert negen nieuwe Vendro schudders met werkbreedtes van 4,7 meter tot 11,2 meter. De nieuwe schudders gaan geleidelijk de huidige KW-serie vervangen.

Het nieuwe assortiment omvat twee schudders met vier rotoren (Vendro 470 en 560), drie schudders met zes rotoren (Vendro 620, Vendro 680 en Vendro 790...

Lees meer
Woensdag 2 september 2020

Net- en foliebinding op Pöttinger Impress

De Impress rondebalenpers met wikkelaar van Pöttinger kan nu worden uitgerust met een unit voor net- én foliebinding. De optie voor de perswikkelmachine komt vijf jaar nadat de Oostenrijkse fabrikant de Impress introduceerde op Agritechnica.

Om tijdens het werk te wisselen van net- naar foliebinding is volgens ...

Lees meer
Dinsdag 1 september 2020

Evers Duodisc voor gras en graan

Machinebouwer Evers heeft de Duodisc ontwikkeld. De bemester is een doorontwikkeling van de Tribus combi bemester en heeft een hoge capaciteit door de grote werkbreedte tot 18 meter.

De bemester wordt standaard geleverd met een werkbreedte van 15 meter. Daarnaast kent het Evers...

Lees meer
Dinsdag 1 september 2020

Twee nieuwe modellen van Ursus

Het Poolse Ursus komt met de Ursus C-3120 en de C-3130 Comfort. De trekkers worden gebouwd door het Turkse Erkunt en worden in Europa verkocht onder de naam Armatrac.

Beide trekkers zijn voorzien van een viercilinder stage 4 Deutz motor met een vermogen van 84,4 kW (115 pk) voor de C-3120 en 91,7 kW (125 pk) voor...

Lees meer
Dinsdag 1 september 2020

Kantelende kistenwagen van Record

Het Belgische Record introduceert de RPLI kantelwagens. De wagen is ontwikkeld door de Franse dochteronderneming New Solagri en is bedoeld voor de oogst van wortelen en andere groenten die in kisten worden opgeslagen.

Met de kantelwagen kan vanaf de rooier direct in de kisten worden gelost. Dankzij het kantelmech...

Lees meer
Dinsdag 1 september 2020

PREMIUM: Valtra vervangt deel N-serie door vier G-trekkers

De Finse trekkerbouwer Valtra - onderdeel van het Agco-concern - komt met een nieuwe, vierkoppige G-serie. De viercilindertrekkers vervangen het ondereind van de al langer bestaande N-serie.

De N104 ,114 en 124 verdwijnen. Ze maken plaats voor de G105, 115, 125Eco en de G135. Het vermogen is af te lezen uit de mo...

Lees meer
Vrijdag 28 augustus 2020

Groot: Jacto presenteert zelfrijdende hybride zaaimachine

Het Braziliaanse Jacto presenteerde deze week zijn Uniport Planter 500. Een gigantische zelfrijdende zaaimachine met knikbesturing.

Het motorvermogen van de zelfrijdende zaaimachine bedraagt 345 kW (470 pk). Met de motor wordt een generator aangedreven. De Uni Planter 500 heeft een hydro-elektrische transmissie d...

Lees meer
Donderdag 27 augustus 2020

Farmax bouwt Ringseeder

Het Nederlandse Farmax komt met de Ringseerder. Een compacte zaaicombinatie die pneumtisch volvelds zaait.

Een zaaibalk verdeelt het zaad over de hele breedte, voor de dubbele ringrollen. Dat zorgt ervoor dat het zaad goed wordt vastgelegd, wat de opkomst stimuleert, zo meent de fabrikant. Er zijn geen egjes of k...

Lees meer
Donderdag 27 augustus 2020

Agria voorziet 9600-hellingmaaier van sensortechnologie

Machinefabrikant Agria kondigt op zijn website de komst van de vernieuwde 9600-hellingmaaier aan. De maaier is voorzien van een zogenoemd intelligentiepakket. Meerdere sensoren verzamelen informatie over de machine. Dreigt er iets mis te gaan, dan krijgt de bestuurder een melding.

De software communiceert continu...

Lees meer
Woensdag 26 augustus 2020

Maaien, verticuteren en opvangen met nieuwe Schouten Maver M1803

Na een uitgebreide testperiode introduceert Schouten Machines uit Uddel de Maver M1803. Deze nieuwe maai-zuigwagen maait 180 cm breed en vangt het op in een 3 kuubs opvangbak. Dankzij de hoogkiepfunctie kun je de bak op maximaal 2,4 meter hoogte lossen.

Onder het klepeldek zit een 200 mm dikke rotoras die met 2.6...

Lees meer
Woensdag 26 augustus 2020

De Factorij integreert compressor en luchtketel in trekkerbumper

De Factorij uit Biddinghuizen introduceert een trekkerbumper waarin een luchtcompressor en -ketel geïntegreerd zijn. Dit systeem kun je koppelen aan een PTG-drukwisselsysteem die op de trekker of kieper zit.

De Factorij ontwikkelde de bumper in samenwerking met Jochemsen Machines en Profile...

Lees meer
Vrijdag 21 augustus 2020

Timberwolf voorziet versnipperaars van andere motoren

Timberwolf introduceert twee nieuwe houtversnipperaars. De TW 230HB vervangt de TW 230DHB en TW 230PAHB. Daarnaast komt de Engelse fabrikant met de TW 230VTR op een rupsonderstel. De TW 280FTR en de TW 280VGTR voorziet Timberwolf voortaan van benzinemotoren.

De getrokken TW 230HB  versnipperaar is verkrijgbaar m...

Lees meer
Donderdag 20 augustus 2020

Volledig elektrische minigraver van Wacker Neuson

Machinefabrikant Wacker Neuson breidt de Zero Emission-serie uit met de volledig elektrische minigraver EZ17e. Volgens de fabrikant kun je met de 1,7 tons minigraver een volledige werkdag aan de slag zonder tussentijds op te laden.

In de EZ17e zit een lithiumion-accu. Ook de oplader is geïntegreerd in de machine...

Lees meer
Donderdag 20 augustus 2020

Robotmaaier maait Golfbaan Tilburg met behulp van RTK-GPS

Golfbaan Prise d'Eau in Tilburg test als eerste in Nederland het EPOS-systeem van Husqvarna. Dankzij dit systeem hoef je het maaigebied van de robotmaaiers niet meer af te kaderen met een begrenzingsdraad. Via RTK-GPS weet de robot waar hij moet maaien.

De test, op de door De Enk Groen & Golf beheerde golfbaan, w...

Lees meer
Dinsdag 18 augustus 2020

Grimme RH-stortbunkers vernieuwd

Machinebouwer Grimme heeft voor het seizoen 2020 de stortbunkers uit de RH-serie vernieuwd. De stortbunkers zijn nu voorzien van onder meer een zogeheten aannamekleed dat verlies van product moet verminderen.

Transportvoertuigen hebben verschillende afmetingen, dus heeft Grimme het afdichtende aannamekleed opnieu...

Lees meer
Maandag 17 augustus 2020

Opblaasbare werktuigenloods van MG Agro

Het Argentijnse bedrijf MG Agro introduceert een opblaasbare loods voor landbouwmachines. De loods kan worden gebruikt als tijdelijke loods of werkplaats, aldus de fabrikant.

De loodsen zijn leverbaar met afmetingen van 3,8 x 6 meter, 4,8 x 8 meter en 6 x 11 meter, met hoogtes variërend van 3,9 tot 5,4 meter. Ev...

Lees meer
Maandag 17 augustus 2020

Fendt 1167 Vario MT met 673 pk

Fendt kondigde al aan met nieuwe trekkers te komen. Op vrijdag 21 augustus houdt de fabrikant een online presentatie op Youtube. En naar alle waarschijnlijkheid worden dan ook nieuwe rupstrekkers gepresenteerd. De sterkste is de Fendt 1167 Vario MT met een vermogen van 495 kW (673 pk).

De Fendt 1100 Vario MT trek...

Lees meer
Maandag 17 augustus 2020

Balen ophalen met Round Bale Mover

Gewikkelde balen netjes van het land halen betekent een hoop gestuur met de trekker, verreiker of shovel. Daarnaast is een extra man en trekker nodig om met de wagen te rijden en is het risico groot dat de folie beschadigd raakt. In dat licht heeft de Canadese fabrikant Anderson een interessante machine in huis: de Round...

Lees meer
Vrijdag 14 augustus 2020

Quadfabrikanten dreigen zich terug te trekken uit Australië

Honda overweegt zich terug te trekken van de Australische quadmarkt. Reden is de weerstand tegen aangescherpte veiligheidseisen die de Australische overheid stelt. Eén van de verplichtingen is een rolbeveiliging.

De verplichte rolbeveiliging op nieuwe quads per oktober 2021 stuit op groot verzet van quadfabrikan...

Lees meer
Vrijdag 14 augustus 2020

Deutz-Fahr 3-serie volgt Agrokid op

Deutz-Fahr introduceert de 3050 en 3060 compacttrekkers die de Agrokid serie moet vervangen en die eerder dit jaar als Same Delfino en Lamborghini Sprint op de markt waren gebracht.  De trekkers zijn beiden uitgerust met een Stage V 2,2 liter Perkins motor met een vermogen van 37,4 kW (51 pk) voor de 3050 en 43,3 kW (5...

Lees meer
Donderdag 13 augustus 2020

MS Schippers gaat Easyfix-ligboxen verkopen

MS Schippers uit Bladel (NB) gaat de ligboxen van Easyfix verkopen. Na een testperiode op Schippers' eigen melkveebedrijf heeft het bedrijf besloten om de ligboxen aan het assortiment toe te voegen.

De ligboxen van Easyfix zijn sinds 2009 op de markt en kenmerken zich door de het hoge koecomfort en diervriendelij...

Lees meer
Donderdag 13 augustus 2020

APV introduceert bodem bemonsterkit

De Oostenrijkse fabrikant APV introduceert de Soil Check. Met de bodem bemonsterkit kunnen onder meer de PH-waarde, het nitraatgehaalte, de temperatuur en eventuele verdichting worden gemeten.

Alle benodigdheden voor de bemonstering levert APV in een draagzak. Daarin zitten onder meer een hamer, spade, werkhandsc...

Lees meer
Donderdag 13 augustus 2020

'Robotrooier hoeft van ons niet autonoom'

De familie Sloots uit Eenrum (Gr.) draaide deze zomer enkele dagen proef met de Harvey.One, de autonome eenrijige rooier van Grimme/Asa-Lift. "Het begon met een geintje tijdens het bezoek aan Agritechnica, maar uiteindelijk konden we via onze dealer Van der Maar het prototype op proef krijgen", zegt Henk Sloots (op de fo...

Lees meer
Donderdag 13 augustus 2020

Elektrische skidsteer van Kovaco

De Tsjechische fabrikant Kovaco introduceert een volledig elektrische skidsteer. De machine, Elise 900 genaamd, kan 900 kg tillen en is voorzien van 240 Ah batterijen waarmee tot zes gewerkt kan worden.

De Elise 900 is, zo claimt de fabrikant, de eerste volledig elektrische skidsteer ter wereld. Het is mogelijk o...

Lees meer
Woensdag 12 augustus 2020

Nieuwe elektronische opties op Weidemann T4512

Weidemann introduceerde in 2010 de T4512 compacte telescooplader. De machine heeft een hefhoogte van 4,5 meter en een laadvermogen van 1,25 ton. Onder de noemer Next Generation heeft de T4512 tien jaar na de introductie een, vooral interne, metamorfose ondergaan.

De twee mogelijke krachtbronnen van Yanmar zijn on...

Lees meer
Dinsdag 11 augustus 2020

Kalveren groeien beter op rubberen vloer

Kalveren groeien beter op een rubberen vloer. Dat blijkt uit een meerjarig onderzoeksproject InnoCalf van Dairy Campus. Na 18 weken was het verschil in gewicht tussen kalveren op een rubberen vloer en de dieren op stro gemiddeld 8,5 kg.

Centraal bij het onderzoek stonden de drie hoofdpijlers huisvesting, melkpoed...

Lees meer
Dinsdag 11 augustus 2020

Designprijs voor Claas Lexion

De Duitse machinebouwer Claas heeft met de nieuwe Lexion-maaidorser een designprijs in de wacht gesleept: de iF Gold Award. De jury prijst de optimale combinatie van ergonomie en design van de machine die vorig jaar op de markt kwam.

De Lexion is het eerste model van de Duitse machinebouwer met het zelfbenoemde Y...

Lees meer
Maandag 10 augustus 2020

Alpego introduceert Poker opklapbare messenfrees

Het Italiaanse Alpego komt met een nieuwe opklapbare messenfrees. De Alpego Poker is leverbaar in werkbreedtes van 3,60 tot 5,00 meter.

De nieuwe Poker-serie omvast vier mogellen: 360, 400, 460 en 500 cm werkbreedte. Bij alle modellen worden beide freesassen in het midden aangedreven door een tandwielkast. In fei...

Lees meer
Maandag 10 augustus 2020

Westrate Can-Crusher versnippert jerrycans

Mechanisatiebedrijf Weststrate uit het Zeeuwse Krabbendijke heeft de Can-Crusher ontwikkeld. Je kunt er  lege jerrycans, van onder meer gewasbeschermingsmiddelen, mee versnipperen.

Lege verpakkingen van onder andere gewasbeschermingsmiddelen nemen veel ruimte in beslag. Zeker bij het afvoeren naar een inzamelpun...

Lees meer
Maandag 10 augustus 2020

Pöttinger introduceert Terria cultivator

De Oostenrijkse machinebouwer Pöttinger komt met een nieuwe getrokken stoppelcultivator. De machine draagt de naam Terria en heeft een werkbreedte van 4 tot 6 meter.

De Terria machines zijn er in drie en vierrijige modellen. Volgens de fabrikant kun je er 5 tot 35 cm diep mee werken. Ook als er grote hoeveelhede...

Lees meer
Maandag 10 augustus 2020

Nieuwe 750 kg wegende versnipperaar van GreenMech

Het Engelse GreenMech introduceert de Evo 165P SUB 750. Deze versnipperaar heeft een B&S-benzinemotor en versnippert takken tot 165 mm dikte. De machine weegt iets minder dan 750 kg.

Het voordeel van het gewicht is dat de versnipperaar niet een eigen kenteken hoeft te hebben. Daarnaast mag je met een rijbewijs B ...

Lees meer
Donderdag 6 augustus 2020

Nimos voorziet Posi-Trac van lithium-ijzerfosfaat accu

De Posi-Trac van Nimos was al verkrijgbaar met een loodzuur accu. En nu levert de fabrikant uit Rhenen de werktuigendrager ook met een lithium-ijzerfosfaat accu. Volgens de fabrikant kun je op een acculading een volle werkdag met de machine werken, zonder tussendoor bij te laden.

De Posi-Trac LT, zoals de machine...

Lees meer
Woensdag 5 augustus 2020

Etesia introduceert elektrische transporter

De Franse machinefabrikant Etesia introduceert de ET Lander. Deze elektrische transporter heeft een laadvermogen van 1.000 kg. Verder kan het voertuig tot 750 kg trekken.

De laadbak is 181 bij 151 cm groot en kan driezijdig kiepen. De kiepfunctie bedien je met een knop op het dashboard of met een afstandbediening...

Lees meer
Woensdag 5 augustus 2020

Farming Simulator Premium Edition leverbaar in november

Farming Simulator brengt dit jaar op 12 november een Premium Edition van Farming Simulator 19 uit in plaats van een totaal nieuwe editie van het spel.

Het spel bevat naast het standaard spel ook alle DLC's die er tot nu toe zijn uitgebracht plus de nieuwe Alpine Farming Expansion die ook op 12 november uitkomt di...

Lees meer
Maandag 3 augustus 2020

John Deere belangrijkste trekkermerk voor akkerbouwers

Het belangrijkste trekkermerk op het bedrijf van een akkerbouwer is John Deere. Dat blijkt in ieder geval uit een onderzoek van marktonderzoeksbedrijf AgriDirect.

Het onderzoeksbedrijf ondervroeg bijna 8.000 Nederlandse akkerbouwers met minstens 10 ha akkerbouwgrond naar het merk van de belangrijkste trekker(s) d...

Lees meer
Maandag 3 augustus 2020