Nederland United Kingdom Deutschland France United StatesDealer van de maand Fa. van der Vegt Fa. van der Vegt
0031-(0)561-481276
www.favandervegt.nl


Laatst geplaatste video Alle video's

Vakbeurzen & Vaknieuws

Shows in Europe Date of the show Place of the show Website of the show
SIMA 2019 24 februari 2019 - 28 februari 2019 Paris Nord - France www.simaonline.com
Agritechnica 10 november 2019 - 16 november 2019 Hannover - Germany www.agritechnica.com
Agribex 2019 3 december 2019 - 8 december 2019 Brussels - Belgium www.agribex.be
Agro Expo 25 januari 2020 - 27 januari 2020 Roeselare - Belgium www.agro-expo.be
Fieragricola 29 januari 2020 - 1 februari 2020 Verona - Italy www.fieragricola.it

Shows worldwide Date of the show Place of the show Website of the show
Bauma 8 april 2019 - 14 april 2019 München - Germany www.bauma.de

Special Transport Kind of transport Country Website
Tjerk Luiten Transport Deeploader Netherlands http://www.tlt-aalten.nl
De Groen Transport Deeploader Netherlands http://www.degroentransport.nl

Kalkstrooier op Vredo VT4556

Het VT4556 chassis is nu ook te voorzien van een kalkstrooier. Dat meldt de fabrikant uit Dodewaard op haar website.

De kalkstrooier is na de mesttank, de Tebbe strooier, een sleepslang-opbouw en de vinasse de vijfde opbouw die op de VT4556 kan worden gezet. Volgens Profi.com kan er in de kalkstrooiopbouw 14,5 ku...

Lees meer
Woensdag 6 februari 2019

Valtra head up display in de praktijk

Trekkerfabrikant Valtra liet eind 2017 op Agritechnica een trekker zien met een head up display in de voorruit. Een paar Finse gebruikers mochten dit jaar de eerste versies proberen. Profi International ging naar Finland om te kijken of de traditionele klokken en wijzers al uit de trekker zijn verdwenen.

Het 8 i...

Lees meer
Dinsdag 5 februari 2019

Chapman komt met voerbak voor UTV

Chapman, een Engelse fabrikant die zich specialiseert in machines voor ATV's en UTV's, komt met een opbouw dropfeeder voor UTV's. De zogeheten MF350 staat vast met spanbanden en bij montering moet je alleen de achterklep van de verwijderen.

De MF350 is elektrisch aangedreven en heeft een bakinhoud van 300 liter. ...

Lees meer
Maandag 4 februari 2019

Nieuwe 10 ton sterke kloofmachine van Balfor

De Italiaanse fabrikant Balfor breidt het assortiment uit met de A10 VOR 500 PI. De 10 ton sterke machine haalt de kracht uit het hydraulisch systeem van de trekker.

De maximum klooflengte van de machine is 56 centimeter. DE werkrichting is verticaal. Het hydraulisch vermogen van de trekker heeft geen invloed op ...

Lees meer
Donderdag 31 januari 2019

Autonome menskracht

Nog eventjes en er is geen chauffeur meer in de groene sector te vinden. Steeds vaker maken fabrikanten bekend dat ze zich wagen aan autonome machines of robots zo u wilt. Die zijn efficiënt. Maar de introductie van die machines heeft ook een keerzijde. Voor veel werknemers die nu reikhalzend uitkijken naar het werken m...

Lees meer
Donderdag 31 januari 2019

JCB presenteert nieuwe verreiker-serie

De Britse machinefabrikant JCB heeft gisteravond een nieuwe verreiker-serie voor de landbouw gepresenteerd: de JCB series III Loadall.

Eén van de nieuwe verreikers uit de serie is de JCB 542-70. Deze machine heeft een hefkracht van 4,2 ton en een hefhoogte van 7 meter.

Cijfermatig beter

Meest in het oog...

Lees meer
Donderdag 31 januari 2019

Voertuig voor 'ophalen' hondenpoep

ABK, afvalophaalbedrijf in het Duitse Kiel, heeft een voertuig in gebruik genomen waarmee hondenpoep opgezogen kan worden. Kiel volgt daarmee de gemeente Berlijn die al langer met een dergelijk voertuig het hondenpoepprobleem te lijf gaat.

In 2017 heeft ABK 500 ton hondenpoep van de Kielse straten gehaald. In de ...

Lees meer
Woensdag 30 januari 2019

John Deere werkt samen met Precision Makers

John Deere en Precision Makers gaan samen werken aan autonome maaiers voor golfbanen en sportvelden. Dat meldt John Deere.

De wens om een efficiëntieslag op golfbanen en sportvelden te creëren ligt ten grondslag aan de samenwerking. Volgens Manny Gan, directeur Global Golf bij John Deere, rijzen de arbeidskoste...

Lees meer
Woensdag 30 januari 2019

Bobcat komt met 1 tons elektrische graver

Bobcat presenteert op Bauma 2019 de nieuwe E10e elektrische graafmachine. De machine, in 1 ton klasse, is 72 centimeter breed. Op Bauma 2017 werd het prototype van de graver al gepresenteerd.

De E10e is in samenwerking met leveranciers van elektrische voertuigen ontwikkeld in het Bobcat Innovation Center in Dobri...

Lees meer
Woensdag 30 januari 2019

Muenz presenteert nieuwe aanhanger

De nieuwste aanhanger in het gamma van de Duitse fabrikant Muenz kan zowel links, rechts als aan de achterzijde kiepen. De zogeheten AKA is er in zes varianten.

De haaklader kan aan de achterzijde neergelaten worden. Daardoor kan makkelijk geladen worden. Moet je in een krappe ruimte een bak legen, dan heb je de ...

Lees meer
Dinsdag 29 januari 2019

ATG presenteert enorme VF-band

Alliance Tire Group presenteert een nieuwe maat van de Alliance 389 VF-band. ATG claimt daarmee de grootste flotatieband op basis van de VF-technologie in huis te hebben.

De band heeft een nieuwe maat: 800/60R32. De band is ontwikkeld voor zware tankwagens en trailers. Door het grote loopvlak van de band en de la...

Lees meer
Dinsdag 29 januari 2019

Nieuwe kooimaaiers van John Deere

John Deere komt met vier nieuwe kooimaaiers. Dat meldt het Amerikaanse Golf Course Industry. De nieuwe machines zijn volgend jaar leverbaar.

De vier nieuwe maaiers zijn de 2700 en 2750 E-Cut hybride en de 2700 en 2750 Precision Cut triplexmaaiers. Alle varianten zijn voorzien van Techcontrol, het systeem waarmee ...

Lees meer
Maandag 28 januari 2019

Krone pakt ZX opraapwagens aan

Machinebouwer Krone heeft de ZV opraawagen voorzien van een update. Zo hebben de types ZX 430, ZX 470 en ZX 560 een elektro-hydraulische pick-up ontlasting gekregen. Ook is het mogelijk de opraapwagens te voorzien van 30,5 inch bandenmaten.

De vernieuwde pick-up kan vanuit de cabine variabel ingesteld worden. De ...

Lees meer
Maandag 28 januari 2019

New Holland maakt manoeuvreren bij het aankoppelen van werktuigen gemakkelijker

Trekkerbouwer New Holland zal tijdens de mechanisatietentoonstelling Sima, die eind februari in Parijs plaatsvindt, Smart Fender Control laten zien. Drukknoppen op het spatbord van de trekker waarmee je de trekker zelfs voor- en achteruit kunt laten rijden.

Smart Fender Control moet het aankoppelen van werktuigen...

Lees meer
Maandag 28 januari 2019

Kuhn kan plaatsspecifiek spuiten

Machinebouwer Kuhn werkt samen met Carbon Bee aan een techniek waarmee de veldspuiten plaatsspecifiek kan spuiten. Daarvoor wordt de spuitboom uitgerust met hyper-spectrale sensoren. Het concept is te vergelijken met AiCPlus, het systeem dat Agrifac vorig jaar introduceerde.

Grootste voordeel van het zogeheten Ku...

Lees meer
Maandag 28 januari 2019

Nieuw trekkermerk: Mancel

Tegenwoordig lees je eerder in het nieuws dat er een trekkermerk verdwijnt, dan dat er nieuw een nieuw merk bijkomt. Op de SIMA komt er eentje bij. YTO gaat in Saint-Dizier trekkers met een vermogen van 80 tot 105 kW (110 tot 145 pk) bouwen onder de naam Mancel. Dat meldt Reussir Machinisme.

De trekkers voldoen a...

Lees meer
Maandag 28 januari 2019

Case IH Magnum is er al, in't klein

Twee weken geleden werd bekend dat de nieuwe Magnum van Case IH gepresenteerd wordt in de Verenigde Staten. Nu is de trekker al te koop, op een schaal van 1:64. Dat meldt de Franse nieuwswebsite farm-connexion.com.

Ook op Facebook wordt het schaalmodel aangekondigd. Toy Tractor Times meldt op 25 januari de komst ...

Lees meer
Maandag 28 januari 2019

Düvelsdorf presenteert nieuwe weilandbeluchter

Düvelsdorf presenteert de nieuwe Green Rake Expert weilandbeluchter met een werkbreedte van 3 meter voor kleine en middelgrote bedrijven.

In combinatie met de Terra Roller Eco 3 meter wals en een extra zaai-inrichting kan naast weilandbeluchten ook gerold en doorgezaaid worden.

De beluchter heeft drie ri...

Lees meer
Donderdag 24 januari 2019

Peecon voermengwagen met 70 kuub inhoud

Peeters Landbouwmachines uit Etten-Leur (NB) is op dit moment bezig met de bouw van een Peecon voermengwagen met een inhoud van maar liefst 70 kuub. De voermengwagen wordt daarmee de grootste ter wereld.

Het vorige record van grootste voermengwagen was ook al van Peecon. Dat exemplaar heeft een inhoud van 64 kuub...

Lees meer
Donderdag 24 januari 2019

Pronar komt met nieuwe kieper

De Poolse fabrikant Pronar komt met een nieuwe halfpipe kipper genaamd de T701HP. De kieper heeft een maximale toelaatbare massa van 22 ton en een eigengewicht van 5,9 ton.

Het volume van de 5,3 meter lange bak heeft een inhoud van 12,5 m3. Het chassis bestaat uit rechthoekige kokerprofielen en de constructie sta...

Lees meer
Donderdag 24 januari 2019

Sulky bouwt met DX W-Control een eenvoudige sectie-kunstmeststrooier

De Franse machinebouwer Sulky ontwikkelde een nieuwe sectie-kunstmeststrooier. De DX W-Control is vooral bedoelt voor kleinere akkerbouwbedrijven maar ook voor vollegrondsgroentetelers en melkveehouders.

De strooier is er in twee versies. De 30 en de 30+. Grootste verschil is de inhoud. De 30 begint bij 900 kg in...

Lees meer
Donderdag 24 januari 2019

Dit is de nieuwe New Holland T8

Trekkerbouwer New Holland komt met een nieuwe T8-serie. In navolging van Case IH met de Magnum vernieuwt New Holland nu dus ook zijn grootste serie standaard-trekkers.

Op internet gaan foto's rond van wat het nieuwe topmodel T8.460 zou moeten zijn, al is dit nog niet officieel bevestigd door New Holland. Met boos...

Lees meer
Donderdag 24 januari 2019

Van bermgras naar pekelwater

Grass2Grit is het project waarin bermgras wordt verwerkt tot basis voor dooimiddel. Projectmanager Hillebrand Breukers ontdekte dat het sap uit bermgras behoorlijk zout is. "Zo is het idee ontstaan."

Met de vraag of grassap inderdaad gebruikt zou kunnen worden voor de gladheidsbestrijding, klopte Breuker aan bij ...

Lees meer
Woensdag 23 januari 2019

Deutz AG werkt aan waterstofmotor

Motorfabrikant Deutz AG werkt aan een waterstof-ombouwkit. Dat werd eind vorig jaar bekend gemaakt op Bauma China. De fabrikant werkt in het waterstofproject samen met de in München gevestigde start-up Keyou.

Met de ombouwkit kan een conventionele verbrandingsmotor veranderd worden in een aandrijving op basis va...

Lees meer
Woensdag 23 januari 2019

Grasland woelen kost soms geld

Woelen van grasland op zavel heeft zo goed als alleen maar positieve effecten. Maar woelen van grasland op zware klei is niet verstandig. Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen Livestock Research.

Bodemverdichting in de laag van 0 tot 30 cm kan tot een lagere graslandopbrengst leiden door de negatieve effecten d...

Lees meer
Maandag 21 januari 2019

Nieuw fonds voor asbestsanering

Er komt een nieuw fonds voor het saneren van asbestdaken. Dat meldt het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Het fonds is bedoeld voor zowel particulieren als boeren. Het starten van een fonds betekent dat er definitief geen nieuwe subsidieregeling komt.

In 2015 is 7 miljoen vierkante meter gesaneerd. In ...

Lees meer
Maandag 21 januari 2019

Duitse trekkerverkoop fors lager dan in 2017

De Duitse verkoop van trekkers met een vermogen tot 36 kW (50 pk) is met 45,4 procent gedaald tot 5.813 exemplaren. De verkoop van trekkers met een vermogen van 37 tot 74 kW (51 tot 100 pk) daalde met 18,8 procent naar 5.958.

De totale trekkerverkoop bij onze oosterburen is gedaald met 17,8 procent. Aan het eind ...

Lees meer
Maandag 21 januari 2019

Is dit de nieuwe John Deere 8R?

De nieuwe John Deere 8.480R met een vermogen van meer dan 500 pk" Bij John Deere wil of kan niemand het bevestigen, maar op Facebook circuleert een foto van een machine die we vermoedelijk op Agritechnica gaan zien.

Is het inderdaad de nieuwe 8R, dan valt op dat de trekker een tijdje op de tekentafel gelegen heef...

Lees meer
Maandag 21 januari 2019

Nieuwe 30 kuubs opleggertank van Kaweco

Machinebouwer Kaweco legt momenteel de laatste hand aan een speciale Xerion opleggertank. Als de tank de fabriek uit rolt gaat het naar Vogelsang voor de opbouw van de bemester.

De tank heeft een tandemas en staat op 900/60R42 banden. Dat is voor een tank vrij hoog. De machine is voorbereid op NIR en uitgevoerd m...

Lees meer
Vrijdag 18 januari 2019

Subsidiepot trekkerbumpers leeg

Brancheorganisatie Cumela meldt dat de subsidiepot voor de aanschaf van een trekkerbumper leeg is. De campagne om 500 trekkerbumpers te subsidiëren begon in September 2016 en is na bijna 2,5 jaar ten einde gekomen.

In 2011 werd de eerste trekkerbumper in gebruik genomen. Cumela zag de meerwaarde  van de overrij...

Lees meer
Donderdag 17 januari 2019

Drukregistratie bij neerwaarts spuiten

Voor spuitdoppen die driftarm zijn bij een druk van 2 tot 3 bar is een drukregistratievoorziening verplicht. Dat meldt staatssecretaris Van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat als aanvulling op het eerder genomen Activiteitenbesluit. Zoals eerder gemeld is 2019 een overgangsjaar.

In de brief meldt Van Veld...

Lees meer
Woensdag 16 januari 2019

Rigitrac komt met volledig elektrische trekker

De Zwitserse trekkerfabrikant Rigitrac heeft een volledig elektrische trekker ontwikkeld. De trekker heeft het typenummer SKE 50 gekregen. 

De trekker levert een vermogen van 50 kW (68 pk) en is voorzien van een 80 kWh lithium-ionaccu's. Op een volle accu kun je er, afhankelijk van de werkzaamheden, tot vijf uur...

Lees meer
Woensdag 16 januari 2019

Hanskamp introduceert koeientoilet

Urine van de koe separaat opvangen. Dat is wat het koeientoilet van Hanskamp doet. De eerst modellen van het CowToilet komen in 2020 op de markt.

Een revolutionair systeem, zo noemt Hanskamp de nieuwe uitvinding. Met het CowToilet wil het bedrijf de ammoniakemissie reduceren. Het CowToilet is een automatisch en v...

Lees meer
Dinsdag 15 januari 2019

Perfect klepelmaaiers aan Krone Big M

De Duitse machinefabrikant Krone heeft in samenwerking met het Nederlandse Van Wamel het mulchpakket Perfect TriGant ontwikkeld voor de Big M 450 zelfrijdende maaiers.

Na het maaiseizoen worden de schijvenmaaiers afgekoppeld en wordt de driedelige maaier van Perfect aangekoppeld. De klepelmaaiers kunnen ingezet w...

Lees meer
Dinsdag 15 januari 2019

Claas trekkers via Sixt te huur

Trekkerbouwer Claas heeft in Sixt een verhuurpartner gevonden. In de komende zes weken worden de Claas Axion 800 en 900 in Duitsland verhuurd via het verhuurbedrijf om het First Claas Rental programma onder de aandacht te brengen.

De verhuuractie van Claas en Sixt is alleen in Duitsland gaande. In Nederland is he...

Lees meer
Dinsdag 15 januari 2019

Nieuwe Case IH Magnum komt eraan...

Trekkerbouwer Case IH zal 13 februari de nieuwe Magnum-trekker in de Verenigde Staten voorstellen. De trekkerserie zal, zoals het nu lijkt, vanaf 2020 te koop zijn.

De introductie vindt tegelijkertijd plaats met de grote Amerikaanse landbouwmachinetentoonstelling World Ag Expo in het Californische Tulare.

...

Lees meer
Maandag 14 januari 2019

SMTB 2019: Pink Planter's kopmachine stuurt op vier wielen

Machinebouwer Pink Planter liet vorige week tijdens SMTB in Vijfhuizen, de nieuwe kopmachine zien. De machine kan op alle vier de wielen sturen en is voorzien van een bandje om bloemen en stelen af te voeren.

Een vijzel, zoals normaliter achter het kopronsel is te vinden, kan vollopen. Zeker als de kopmachine op ...

Lees meer
Maandag 14 januari 2019

Valtra voegt luchtgeveerde vooras toe aan N-serie

De Finse trekkerfabrikant Valtra voegt een luchtgeveerde vooras toe aan een aantal modellen van de N-serie. Voor die modellen vervalt de hydraulische versie.

Valtra maakt voor de T-serie al lange tijd gebruik van luchtvering op de vooras. Inmiddels is Valtra al bijna 25 jaar de enige fabrikant die een luchtgeveer...

Lees meer
Donderdag 10 januari 2019

WeedControl komt met elektrische werktuigendrager

WeedControl, specialist in chemievrije onkruidbestrijding, heeft een elektrische werktuigendrager geïntroduceerd. De zogeheten Alltrec. Daarnaast voegt het bedrijf de hetelucht AIR E-Variator toe aan het productgamma.

De onkruidbestrijder Air Variator is doorontwikkeld en is nu volledig elektrisch en wordt verko...

Lees meer
Dinsdag 8 januari 2019

TP Linddana elektrische versnipperaar

De Deense Fabrikant TP Linddana introduceert een elektrische houtversnipperaar TP175 Mobile El. De machine is voorzien van een Li-ion accupakket van 96 Volt.

De nieuwe machine kan hout met een diameter van 175 mm aan. Per uur kan de TP175 Mobile El zo'n 6 kuub snippers produceren. De elektrische motor van LMC lev...

Lees meer
Dinsdag 8 januari 2019

Nieuwe BX afvoerband op Vicon schijvenmaaier

Vicon introduceert de BX afvoerband op de 10.2 meter brede Extra 7100T vlinder schijvenmaaier combinatie. De nieuwe feature op de 7100-serie past de werkbreedte en overlap voortdurend aan, zonder dat de bodemdruk moet worden aangepast.

Vicon BX past automatisch de bandsnelheid aan de werkbreedte aan, voor dezelfd...

Lees meer
Dinsdag 8 januari 2019

Valtra introduceert Hitech 4-transmissie op A-serie

Trekkerfabrikant Valtra voegt een 4-traps powershift transmissie toe aan de A-serie. De Hitech 4-transmissie is technisch gelijk aan de Dyna-4 van zustermerk Massey Ferguson die deze in de 5700-serie gebruikt.

De nieuwe transmissie komt voorlopig alleen beschikbaar op de A104 en A114 modellen. Er zijn vier groepe...

Lees meer
Dinsdag 8 januari 2019

Strautmann Ambion heeft balkinvoer

Machinefabrikant Strautmann komt met een serie sobere opraapwagens met groot laadvolume. De serie heet Ambion en is voorzien van een balkinvoer.

De Ambion vervangt daarmee de types Vitesse-4201 en 4701. De fabrikant geeft aan dat de machines vooral geschikt zijn voor het laden van hooi en andere droge gewassen. D...

Lees meer
Maandag 7 januari 2019

Automatisch machinebrand blussen

Paul Townsend en Rob Thomas van het Britse PCML hebben een on-board brandblussysteem ontwikkeld. Het systeem zet zichzelf in werken bij een machinebrand.

Het systeem bestaat uit twee brandblustanks van 9 kg per stuk. De ene is gevuld met schuim, de ander met een vlamvertragende poeder. De blussers zijn via een le...

Lees meer
Maandag 7 januari 2019

MIA/Vamil regeling 2019

Er is 139 miljoen euro beschikbaar in de MIA/Vamil regeling. Dat meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Onder meer spuitmachines voor plaatsspecifieke toediening met doponafhankelijke aansturing staan op de lijst.

Daarnaast staan teeltsystemen voor vollegrondsgewassen in de open lucht in de MIA/Va...

Lees meer
Vrijdag 4 januari 2019

Automatische zaag- kloofmachine van BTD

Bloemenkamp Technische Dienstverlening uit Bathem (O) heeft in samenwerking met TBL-Techniek een automatische industriële zaag- kloofmachine ontwikkeld. De machine kan stammen tot maximaal 3,00 meter lengte zagen en kloven.

De machine is geschikt voor bijna elk type laadvoertuig zolang deze voldoende hydraulisch...

Lees meer
Donderdag 3 januari 2019

Zwerfstroom zorgt voor onrust

Vertonen koeien om onduidelijke redenen nerveus gedrag in de melkstal" Of weigeren ze de melkstal binnen te gaan" Dan hebben ze mogelijk last van zwerfstroom.

Zwerfstroom kan bijvoorbeeld ontstaan doordat ongedierte de isolatie van een kabel van een van de elektrische apparaten van de melkinstallatie heeft doorge...

Lees meer
Donderdag 3 januari 2019

Bosch sensor kijkt naar de plant

Bosch ontwikkelde een sensor die informatie over het gewas, de grond en het klimaat dagelijks registreert. Meest opmerkelijk is de camera in de sensor.

Die camera maakt namelijk dagelijks een multispectrale foto van de ontwikkeling van het gewas. Uiteindelijk levert de sensor een schat aan informatie. Blad opperv...

Lees meer
Woensdag 2 januari 2019

Sensor telt slakken

Het Franse De Sangosse bedacht Limacapt. Een sensor die slakken telt in het perceel.

De sensor is voorzien van een camera met infraroodlicht. Dat maakt het mogelijk om 's nachts slakken te tellen. Het apparaat maakt daarvoor honderden foto's per nacht. De computer die in de Limacapt is te vinden laat een algoritm...

Lees meer
Woensdag 2 januari 2019

Designprijs voor New Hollands methaan-trekker

Het Chicago Athenaeum, het Amerikaanse museum voor ondermeer architectuur en design heeft samen met het Europese centrum voor architectuur, kunst en design een Good Design Award toegekend aan de New Holland methaan trekker.

De tweede versie van de methaan trekker van New Holland zag in de zomer van 2017 het leven...

Lees meer
Donderdag 27 december 2018

Nieuwe foto van Fendt-prototype gaat rond

Op het internet gaat er weer een nieuwe foto rond van wat waarschijnlijk de opvolger wordt van de 800 en 900 Vario-trekkerserie. De trekkers krijgen het imposante uiterlijk van de 1000-serie.

Vorig jaar waren op internet de eerste foto's van een Fendt trekker te zien die verdacht veel op een model uit de 1000 Var...

Lees meer
Donderdag 27 december 2018

Cursor X combineert conventionele krachtbron met elektrische

Motorenleverancier FPT Industrial, onderdeel van New Holland en Case IH moeder CNH Industrial, zet in op een modulaire krachtbron. Vorige maand introduceerde het bedrijf in Turijn de Cursor X.

Het Cursor X Concept heeft dezelfde afmetingen als een gangbare zes-cilinder verbrandingsmotor, maar is modulair opgebouw...

Lees meer
Donderdag 27 december 2018

Deutz-Fahr komt met de 5D Keyline

Deutz-Fahr stelt de nieuwe 5D Keyline-serie voor. De serie bestaat uit vier modellen van 47 tot 71 kW (65 tot 97 pk). De trekker is voorzien van een 3-cilinder Farmotion dieselmotor die voldoet aan de Stage 3B norm.

De trekker is standaard voorzien van een 15+15 versnellingsbak met een topsnelheid van 40km/h, opt...

Lees meer
Donderdag 20 december 2018

2019 overgangsjaar voor drukregistratie

Het uitgangspunt van het Activiteitenbesluit Milieubeheer is dat de ondernemer bij gebruik van gewasbeschermingsmiddelen kan aantonen te voldoen aan gestelde eisen voor driftreductie. De registratievoorziening is verplicht vanaf 1 januari 2019.

Komend jaar is een overgangsjaar. Dat meldt brancheorganisatie Fedeco...

Lees meer
Donderdag 20 december 2018

Nog twee jaar met de sleepvoet, maar wel anders

Minister Carola Schouten laat in een brief aan de Tweede Kamer weten dat tot en met 2020 de sleepvoetbemester is toegestaan. Daarvoor moet de boer bij controle wel kunnen aantonen dat de mest met water is verdund.

Eerder meldde Schouten dat de sleepvoetbemester per 1 januari 2019 verboden is. Inmiddels zijn er ...

Lees meer
Woensdag 19 december 2018

Lier aan de topstang en aftakas

De Franse fabrikant Hydrokit presenteert een lier waarmee de topstang en de aftakas wordt opgetild. Het voornaamste voordeel is het wegnemen van de nodige mankracht.

Het liersysteem wordt elektrisch aangedreven door twee schakelaars aan de achterkant van de trekker. De kit reduceert de kans op verwondingen als ge...

Lees meer
Woensdag 19 december 2018

Elektrische John Deere in actie

Trekkerfabrikant John Deere heeft voor het eerst de elektrische, autonome trekker gepresenteerd. Electrive.com was bij de presentatie in Kaiserslautern. De trekker is ontwikkeld met GridCON, het project waarin een nieuwe generatie landbouwmachines wordt ontwikkeld.

De elektrische John Deere heeft geen accupakket ...

Lees meer
Woensdag 19 december 2018

Fliegl komt met nieuwe sleepslangbemester

Machinebouwer Fliegl presenteert een nieuwe sleepslangbemester. De bemester is verkrijgbaar in werkbreedtes van 9, 12 en 15 meter. In transport is de machine 2,60 meter breed en maximaal 3,80 meter hoog. De 15 meter brede variant weeg 2.100 kg.

De nieuwe sleepslangbemester is ontwikkeld op basis van de sleepvoetb...

Lees meer
Dinsdag 18 december 2018

Snel mais zaaien vereist downforce

Kun je met de nieuwste high-speed-zaaimachines goed werk leveren" Ja, luidt het antwoord na twee seizoenen in het Farm Journal Testprogramma.

De één na de andere fabrikant kwam de afgelopen jaren met een precisiezaaimachine op de markt waarmee je met gemak 16 km/h zou kunnen werken, twee keer zo snel als met de...

Lees meer
Dinsdag 18 december 2018

Mest uitrijden vergt een gedegen voorbereiding

Na de oogst van mais en soja is het tijd om mest uit te rijden. Een goede planning kan ongelukken en fouten voorkomen, zegt Daniel Anderson van de Iowa State University, VS.

Mest bevat onder meer een hoge concentratie aan waterstofsulfide (H2S), dus zorg voor een goede ventilatie bij het mixen en verpompen van me...

Lees meer
Maandag 17 december 2018

Zigzag-schijf doet wat fabrikant Väderstad belooft

Met de CrossCutter-schijf van Väderstad kun je de bodem heel oppervlakkig, maar toch intensief bewerken. Naarmate de werkdiepte toeneemt, worden de verschillen met een schijveneg met traditionele schijven kleiner.

Al twintig jaar brengt de Zweedse fabrikant Väderstad de Carrier-schijveneg op de markt met tradit...

Lees meer
Maandag 17 december 2018

Tegelijk mais schoffelen en gras zaaien

Zinger Mechanisatie uit Borger heeft een combi-machine ontwikkeld waarmee in één mais schoffelen en gras zaaien mogelijk is.

De combinatie bestaat uit een Zibo schoffelbalk en een pneumatische Zibo zaaimachine. Zinger heeft de machine ontwikkeld specifiek voor de maisteelt. Er is weinig vermogen nodig, dus vold...

Lees meer
Vrijdag 14 december 2018

Veenhuis presenteert nieuwe bemester

Veenhuis Machines uit Raalte presenteert de nieuwe Euroject Twin bemester. De bemester dankt zijn naam aan de dubbele schijvenparen die onder droge omstandigheden met geringe kracht in de grond snijden.

De schijven zijn per twee verend en sturend opgehangen. Het hoofdframe heeft een pendelende werking. De bemeste...

Lees meer
Vrijdag 14 december 2018

Norcar levert minilader op rupsen

De Norcar a7545 minilader wordt standaard geleverd op rupsen. Dat meldt de Finse fabrikant. De machine kan indien gewenst later weer op wielen worden gezet. Andersom is dat niet mogelijk.

De a7545 heeft een viercilinder Kubota dieselmotor met een vermogen van 33 kW (45 pk). De rupslader is voorzien van een nieuw ...

Lees meer
Donderdag 13 december 2018

'V-Mix Drive is prima voermengwagen'

Met de zelfrijdende V-Mix Drive Maximus Plus 21-2S heeft de Duitse fabrikant BvL een prima voermengwagen op de markt gebracht, vindt het Duitse vakblad Profi.

De motor (FPT met een vermogen van 165 kW, 224 pk) is verhuisd van achterop de machine naar rechtsvoor naast de laadfrees. Toch heeft de chauffeur nog vold...

Lees meer
Donderdag 13 december 2018

Farming Simulator 2019: meer dan 1 miljoen verkocht

Dat Farming Simulator elk jaar populairder wordt, bevestigen de verkoopcijfers. Het spel is tien dagen na de release al meer dan 1 miljoen keer verkocht.

De kickstart zorgt er volgens het Belgische Gamequarter voor dat het spel van Giants Software bovenaan de verkoopcharts stond in Frankrijk, het Verenigd Koninkr...

Lees meer
Woensdag 12 december 2018

Overlaadwagen voor 200 ton graan

De Australische fabrikant Coolamon heeft een joekel van een overlaadwagen gebouwd. De wagen telt zestien bestuurbare wielen en is goed voor 200 ton graan. Zo schrijft Farming Ahead.

De hydraulisch geveerde overlaadwagen heeft een lengte van 22 meter, is 4 meter hoog, 4,5 meter breed en weegt leeg al iets meer dan...

Lees meer
Woensdag 12 december 2018

Spionage: Nieuwe cabine Case IH Magnum

Op internet gaat een foto rond waarop de nieuwe cabine van de Case IH Magnum-serie te zien lijkt. De cabine gaat compleet op de schop en krijgt een nieuwe armleuning en monitor.

De compleet vernieuwde armleuning krijgt een nieuwe multifunctionele rijhendel met meer knoppen en andere vorm dan de hendel zoals de fa...

Lees meer
Dinsdag 11 december 2018

AVR presenteert nieuwe drempelmaker

Machinebouwer AVR komt met een nieuwe drempelmaker voor de Ceres planters op 4×75 en 4×90 cm werkbreedte. De drempelmaker is voorzien van het nieuwste anti-erosiesysteem van AVR.

De drempelmaker bestaat uit een hydraulisch aangedreven as met rolletjes, die metalen schopjes één voor één op en neer laten bewe...

Lees meer
Donderdag 6 december 2018

Nieuwe onkruidbestrijdingsmachine van Oeliatec

Oeliatec presenteert de nieuwe Binic, een onkruidbestrijdingsmachine die geleverd kan worden met een hydraulische of een aftakasaandrijving. De machine is leverbaar met een 500 of 1.000 liter watertank.

De hydraulisch aangedreven versie van de Binic is bedoeld voor werktuigdragers met een laadvermogen van minimaa...

Lees meer
Woensdag 5 december 2018

Nieuwe trekkers van Antonio Carraro

Trekkerbouwer Antonio Carraro komt met twee nieuwe trekkers: De SR 7600 Infinity en de TR 7600 Infinity.

De SR 7600 Infinity is een nieuwe knikgestuurde trekker met hydrostaat, die de SRH 9800 serie vervangt. De SR 7600 Infinity heeft een vermogen van 75 pk en een volledig traploze hydrostatische transmissie. De ...

Lees meer
Woensdag 5 december 2018

Grimme presenteert nieuwe tweerijige bunkerrooier

Machinefabrikant Grimme heeft op de Grimme Technica-klantdagen een nieuwe tweerijige bunkerverstekrooier gepresenteerd. Bijzonder aan deze Evo 280 is de transportbreedte van slechts 3 meter. Daarmee kan de machine overal in Europa zonder ontheffing de weg op.

De Grimme Evo 280 zal op termijn de SE 150-60 vervange...

Lees meer
Woensdag 5 december 2018

Grootste stortbak ter wereld in Nederland

Bijna twintig meter lang en 3,95 meter breed. De grootste stortbak ter wereld staat in Emmeloord bij Waterman Onions.

Op een efficiente en grootschalige manier uien inschuren. Met die wens klopte Waterman Onions aan bij Tolsma-Grisnich. Het grootste voordeel van de stortbak is het minimaliseren van de wachttijden...

Lees meer
Woensdag 5 december 2018

Hak IWeeder schoffelt elektrisch

Schoffelmachinefabrikant Hak komt met de I-Weeder. Een roterende schoffel die niet hydraulisch maar elektrisch wordt aangedreven.

Om de machine van stroom te voorzien, hangt in de hef van de trekker een generator. Per schoffel-element, en dus per rij, is 1,5 kW nodig. Het ontbreken van de hydrauliek maakt de mach...

Lees meer
Dinsdag 4 december 2018

Agromek 2018: Handigheid op Thyregod maisschoffel

De Thyregod schoffelmachine van de gelijknamige Deense fabrikant is voorzien van een simpele innovatie. Bij het schoffelen tussen kleine maisplanten gebruik je alle tanden, is de mais te groot voor de machine dan keer je in een handomdraai de extra tanden ondersteboven om meer ruimte te creëren.

De schoffelmachi...

Lees meer
Maandag 3 december 2018

Agromek 2018: Grof getande Biorotor

Lunde Maskincenter presenteert de Biorotor op Agromek. De machine maakt korte metten met de maïsstoppel. Een sterke trekker is noodzakelijk.

De klepels in de rotor zijn onafhankelijk gemonteerd. Om breken tegen te gaan hebben de klepels een bewegingsvrijheid van 30 graden.  Met een snelheid van 300 toeren per m...

Lees meer
Vrijdag 30 november 2018

Agromek 2018: Wordt Robotti elektrisch?

De Deense autonome-landbouw-pionier AgroIntelli heeft met maar liefst zes zelfrijdende machines flink uitgepakt op Agromek. Opvallend is de elektrische variant van de Robotti, een autonome werktuigendrager.

Veel laat AgroIntelli niet los over de machine. Het bedrijf gebruikt Agromek vooral om de vraag bij hun pot...

Lees meer
Vrijdag 30 november 2018

Treffler diepteregeling op TS onkruideg wint innovatieprijs Biotechniekdag

Treffler wint tijdens de Biotechniekdag, die gisteren plaatsvond in Tollebeek, de prijs voor de meest innovatieve ontwikkeling. De fabrikant bedacht een diepteregeling voor de bekende TS onkruideg.

Met name op bonte grond, kan de werkdiepte van de egtand variëren. Dat betekent ook dat het effect van de tand vers...

Lees meer
Vrijdag 30 november 2018

McConnel vernieuwt Robocut werktuigendrager

Het Engelse McConnel vernieuwt de Robocut autonome werktuigendrager. Er komen drie modellen van 21 tot 55 kW (28 tot 75 pk).

De modellen zijn de RC28, RC56 en RC75. De getallen staan voor het motorvermogen in pk. De twee grootste modellen hebben een Hatz Dieselmotor en zijn op het motorvermogen na gelijk. Door de...

Lees meer
Donderdag 29 november 2018

Beiser mobiele ruif communiceert met veehouder

Beiser Environnement komt naar Sima met een mobiele ruif die met de veehouder communiceert wanneer het voer bijna op is. Het bedrijf wint er een bronzen innovatieprijs mee.

De mobiele ruif is 6,10 meter lang (exclusief dissel) en 2,20 meter breed. In de bodem is een weegsensor gemonteerd die via een mobiele verb...

Lees meer
Donderdag 29 november 2018

Agromek 2018: 10.000 liter Danfoil veldspuit

Het Deense Danfoil heeft een getrokken veldspuit met een tank van 10.000 liter gepresenteerd op Agromek. De GV AirHammer 10.000 kan met 1 vulling 300 hectare spuiten.

De op een na grootste getrokken veldspuit van Danfoil heeft een tankinhoud van 3.000 liter. En vanwege de vraag vanuit de Oost-Europese markt heeft...

Lees meer
Donderdag 29 november 2018

Agromek 2018: GrainSense meet graan

GrainSense van Geoteam is een handheld meetinstrument voor graan. Het meet het vochtgehalte, het eiwitgehalte, suikers en indien gewenst de hoeveelheid olie. Volgens Geoteam gebeurt dat met dezelfde precisie als in het laboratorium.

Het staat groot op de Agromek-beursstand van Geoteam: 's Werelds eerste handheld ...

Lees meer
Donderdag 29 november 2018

Zocon Greenseeder zaait vanggewas

Machinefabrikant Zocon komt met een machine om op zand- en lössgronden een vanggewas tussen de mais door te zaaien. De fabrikant noemt de machine Greenseerder.

Op zand- en lössgronden is het verplicht om voor 1 oktober een vanggewas te zaaien. Omdat dan nog lang niet alle mais is gehakseld (met uitzondering van...

Lees meer
Woensdag 28 november 2018

Agromek 2018: Aankoppelhulp SIWI MM800-HP

Fabrikant SIWI toont op Agromek een nieuwe hulp bij het aankoppelen van machines. De MM800-HP is geschikt voor de grootste trekkers en werktuigen, aldus de bouwers.

De MM800-HP is het grootste en nieuwste aankoppelsysteem in het assortiment van SIWI. Het wordt gemonteerd op de trekhaak, daardoor neemt de hitch zo...

Lees meer
Woensdag 28 november 2018

MX-stuurknobbel bedient trekkerfuncties

De Franse frontladerfabrikant MX heeft een stuurknobbel ontworpen waarmee de bestuurder de belangrijkste trekkerfuncties kan bedienen. De andere hand is dan vrij voor het bedienen van de frontlader. MX noemt het de Tract-PILOT.

Bij het voorladerwerk moet er veel worden gemanoeuvreerd. Naast het bedienen van de fr...

Lees meer
Woensdag 28 november 2018

Agromek 2018: CombCut komt met update

De Zweedse CombCut kamsnijder is voorzien van een update. Tijdens Agromek in het Deense Herning presenteert de fabrikant de vernieuwde machine.

Mechanisch onkruid bestrijden in een gewas dat te groot is geworden voor een onkruideg. Met die gedachte werd in 2009 de CombCut op de markt gebracht. In het kort: de Com...

Lees meer
Dinsdag 27 november 2018

Agromek 2018: Opti Weeder schraapt aardappelrug schoon

De Opti Weeder van de Deense fabrikant Yding Smedie is op Agromek door een vakjury bekroond met het hoogst haalbare aantal innovatiesterren. De gedragen machine ontdoet aardappelruggen van onrkuid en kan dat op maximaal 12 ruggen tegelijk.

Yding Smedie ontwierp de Opti Weeder als alternatief voor chemische onkrui...

Lees meer
Dinsdag 27 november 2018

Nieuwe zoutstrooier van APV

De Oostenrijkse machinefabrikant APV komt met een nieuwe simpele zoutstrooier. De machine heeft een enkele strooischijf en kan op elk voertuig met 12 volt uit de voeten.

De nieuwe machine is de APV UD 100 M1. De machine lijkt sterk op de andere strooiers van de fabrikant. De tankinhoud is 105 liter, genoeg voor c...

Lees meer
Maandag 26 november 2018

Nieuwe bemester van TBL Techniek

TBL Techniek uit Lettele (O) komt met een nieuwe schijvenbemester. De bemester kenmerkt zich door het schaar-opklapsysteem en is 9,75 meter breed.

In 2016 kwam het bedrijf al met een bemester van 15,0 meter breed, maar volgens de fabrikant vonden klanten het in- en uitklappen te lang duren. Dit is niet zo erg bij...

Lees meer
Maandag 26 november 2018

Thaler combineert knik- met fuseebesturing

Laderfabrikant Thaler gaat knikbesturing combineren met fuseebesturing. De 3248/T5A is het eerste model dat de fabrikant van de gecombineerde besturing voorziet.

Voor de 3248/T5A gebruikte de fabrikant een standaard knik-gestuurde 3248/TA minishovel en gebruikte schroefde daar de fusee-gestuurde assen van de comp...

Lees meer
Donderdag 22 november 2018

Gouden Sima medaille voor sideshift op gps

Het Franse Laforge bedacht DynaTrac, een driepunt-sideshift die aan de hand van gps een werktuig dat in de hef van de trekker hangt, bestuurd. Het ontving er een gouden medaille voor van de Sima-noviteiten commissie.

De hydraulische sideshift hangt in de driepuntshef van de trekker. Het wordt aangestuurd door een...

Lees meer
Donderdag 22 november 2018

Tank Air Wheel drukwisselsysteem wint zilveren Sima-medaille

Het Franse Sodijantes Industrie heeft een bandendrukwisselsysteem bedacht waarbij de druk in de trekkerband razendsnel verhoogt kan worden. Het maakt daarbij gebruik van een luchtkamer die in de velg van het trekkerwiel is gemonteerd. Het bedrijf wint er een Sima-innovatiemedaille mee.

De stalen luchtkamer die bu...

Lees meer
Donderdag 22 november 2018

GEA stopt met MIOne

Melkmachinefabrikant GEA stopt met de verkoop van de MIone, het multibox melkrobotsysteem. In plaats daarvan biedt het de vernieuwde Monobox aan, waarbij een enkele verzorgingsunit drie enkele melkrobotsystemen nodig is.

GEA zal de melkveehouders die met de MIone melken blijven ondersteunen, ook al levert het gee...

Lees meer
Woensdag 21 november 2018

Minder puntbreuk door sneller bietenrooien

Een hogere rijsnelheid bij de bietenoogst leidt opmerkelijk genoeg soms tot minder puntbreuk. Dat blijkt uit een studie van de universiteit van Hohenheim, zo meldt Top Agrar.

Als chauffeur op de bietenrooier had Korbinian Haslbeck al ervaren dat langzamer rijden om het percentage puntbreuk te verlagen vaak juist ...

Lees meer
Woensdag 21 november 2018

Komt de Tribine maaidorser naar Europa?

De Amerikaanse fabrikant van de experimentele Tribine-maaidorser overweegt een variant te ontwikkelen voor de West-Europese markt. Dat meldt Profi International in zijn Harvest Special.

Meer dan 60.000 mensen volgden twee jaar geleden op internet de introductie van de Tribine T1000-maaidorser op de Farm Progress...

Lees meer
Dinsdag 20 november 2018

Kramer breidt serie verreikers uit

De Duitse machinefabrikant Kramer breidt zijn lijn verreikers uit. Er worden twee nieuwe modellen toegevoegd aan de serie waardoor het totaal nu op elf komt.

De nieuwe modellen zijn de KT407 en KT429. Beide hebben een 3,6 liter Deutz aan boord met 100 kW (136 pk). Met een DOC en SCR-techniek voldoen de machines a...

Lees meer
Maandag 19 november 2018

Elektrische veegmachine van Bema

Veegmachinefabrikant Bema heeft in samenwerking met laderfabrikant Weidemann een elektrische veegmachine ontwikkeld. De veegmachine past aan de elektrische 1160 eHoftrac van Weidemann.

De fabrikant noemt de nieuwe veegmachine de Bema Dual E. Het is nu nog een studiemodel, maar eind 2019 komt de machine op de mark...

Lees meer
Vrijdag 16 november 2018

Eima 2018: Peruzzo Robofox

Het Italiaanse Peruzzo introduceerde tijdens de Italiaanse Eima een op afstand bestuurde maaier. De Robofox. Naast een hybride versie is er ook een elektrische.

De Robofox Hybrid heeft een 16,8 kW (22,5 pk) benzinemotor terwijl de Electra is voorzien van een lithium-ion batterij met een capaciteit van 9,9 kWh, da...

Lees meer
Donderdag 15 november 2018

Eima 2018: Goedkope Chinese driewieler

Wie een goedkope transporter zoekt zou wellicht iets kunnen hebben aan de 3MX. Deze driewieler heeft een draagvermogen van 6.000 kilogram. Hij kost  nog geen 4.000 euro.

Daar moet je nog wel de vrachtkosten van China naar Europa bij tellen. Voordat geld krijg je een driewielige transporter met een 1 cilinder mot...

Lees meer
Donderdag 15 november 2018

Eurotier 2018: Cadman CMA Sleepslanghaspel

Het Canadese Cadman toont op Eurotier een (semi-) automatisch sleepslanghaspel. De CMA (Continuous Manure Applicator) zorgt ervoor dat slechts één man nodig is om de sleepslangcombinatie te bedienen.

Met 14 meter lang (exclusief dissel) is de Cadman 5500 CMA de grootste machine op Eurotier en één van de blikv...

Lees meer
Donderdag 15 november 2018