Item 398033 - Tjalma GPS-gestuurd bemesten

GPS besturings systemen en toebehoren
Merk:
Tjalma
Type:
GPS-gestuurd bemesten
Land:
Nederland
Prijs:
op aanvraag
Overige
S. Tjalma BV is dealer van de Ag Leader GPS systemen, af-fabriek worden onze bemesters optioneel van dit GPS-systeem voorzien. Het is echter mogelijk om de Tjalma Hydrodisc tank- en sleepslangbemesters te voorzien van vrijwel alle merken GPS-systemen.

Het wordt van steeds groter belang om drijfmest zo efficiënt mogelijk op het land toe te dienen. Doordat de mestwetgeving de mestgiften steeds verder beperkt, moet de mest beter en nauwkeuriger toegediend worden om de opbrengst van gewassen op hetzelfde niveau te houden als vroeger. S. Tjalma BV biedt dé oplossing op het gebied van nauwkeurig drijfmest toedienen.

Sectieafsluiting per kouterelement

De Tjalma Hydrodisc tank- en sleepslangbemesters bieden een volledig vrije keuze bij het samenstellen van sectieafsluiting op de bemesters over de gehele breedte van de machine. Het is zelfs mogelijk om sectieafsluiting toe te passen per kouterelement. Dit houdt in dat de Tjalma Hydrodisc bemesters per 37,5 centimeter afgesloten kunnen worden.

Nauwkeurig rijden

Door de Tjalma Hydrodisc tank- en sleepslangbemesters uit te rusten met een GPS-systeem kan er direct efficiënter worden bemest. Niet alleen wordt overlap automatisch of handmatig vermeden, het is voor de chauffeur ook makkelijker om een perceel in te delen en het perceel zo snel en nauwkeurig mogelijk af te werken.

Afsluiten en uitheffen

Wanneer er sectieafsluiting wordt toegepast op de Tjalma Hydrodisc bemesters, wordt de mesttoevoer naar het betreffende kouterelement automatisch afgesloten. Door de speciale constructie van de kouterelementen wordt het element hierdoor ook direct uitgeheven. Dit betekent dat wanneer de machine door de sectieafsluiting ergens niet hoeft te bemesten, er ook geen snede in het land wordt gemaakt.

Automatische aansturing sectieafsluiting

De Tjalma Hydrodisc tank- en sleepslangbemesters kunnen met vrijwel elk merk GPS-systeem gekoppeld worden. Door de bemester te koppelen met een GPS-systeem is het mogelijk om de machine automatisch af te sluiten per sectie. Wanneer het GPS-systeem overlap opmerkt zal er direct een sectie worden afgesloten. De betreffende percelen worden dus nooit pleksgewijs overbemest en de mest wordt steeds zo nauwkeurig mogelijk toegediend.

Automatische regeling van afgifte bij sectieafsluiting

De Tjalma Hydrodisc tankbemesters kunnen, wanneer ze aangesloten zijn op een GPS-systeem, de mestafgifte automatisch aanpassen aan de werkbreedte. Wanneer er handmatig of door het GPS-systeem een sectie wordt afgesloten, berekend de software direct de nieuwe werkbreedte en zal de afgifte worden aangepast naar de gewenste hoeveelheid.

Aanbieder

Bedrijf:
S. Tjalma BV
Naam:
J. Tjalma
Straat:
Langewolderweg 36
Postcode:
9821 PP
Woonplaats:
Oldekerk
Staat / Prov.:
Groningen
Land:
Nederland
Int. telefoon:
0031-(0)594-695600
Int. Fax:
0031-(0)594-612592
Website:
www.tjalma.nl

Stuur aanbieder een bericht:

Powered by: www.tractors-and-machinery.nl