Nederland United Kingdom Deutschland France United StatesDealer van de maand Akkerman Mechanisatie Akkerman Mechanisatie
0031-(0)513-551283 / (0)6-21881418
www.lmb-akkerman.nl


Laatst geplaatste video Alle video's

Envo-Dan brandt het onkruid, ook in de rij

De Duitse branderspecialist Envo-Dan heeft de Selekt Burner-onkruidbrander ontwikkeld waarmee je in de rij klein onkruid in de uien- of maisrij kunt bestrijden, zonder dat het cultuurgewas eronder lijdt.

Als je het hoort, kun je bijna niet geloven: met hetelucht het onkruid in de rij bestrijden. Maar de Duitse teler voor wie Envo-Dan de onkruidbrander voor de in rij ontwikkelde, bestrijdt op deze manier al twintig jaar het onkruid in zijn uien. Met succes. Daarom vroeg hij de fabrikant om een 6 meter brede variant te bouwen.

Waslaag

De hetelucht wordt van twee kanten schuin op de uienrij geblazen. Volgens een woordvoerder van de fabrikant beschermt een waslaag het groeipunt van de de uien tegen de hetelucht van circa 700 graden Celsius. Bladgeleiders beschermen de kwetsbaardere gedeelten van de plant tegen de hete lucht. Behalve in uien, zou de machine ook in prei en mais kunnen worden ingezet.

De onkruidbrander hangt in de fronthef van de trekker. Het onkruid tussen de rijen kun je verwijderen met ofwel een traditioneel schoffelelement of met een onkruidbrander.

[email protected] importeert de akkerbouwbranders van Envo-Dan.

Envo-Dan brandt het onkruid, ook in de rij

Maandag 2 december 2019

Meer weten ? Kijk even op… www.mechaman.nl/landbouwmechanisatie/