Nederland United Kingdom Deutschland France United StatesDealer van de maand Akkerman Mechanisatie Akkerman Mechanisatie
0031-(0)513-551283 / (0)6-21881418
www.lmb-akkerman.nl


Laatst geplaatste video Alle video's

Een nieuwe voergangcoating in één dag

De voergang renoveren in één dag" Het Duitse Saliplan draait er zijn hand niet voor om. Als de voergang ruw en onhygiënisch is geworden, is renovatie de enige oplossing.

Probleem is dat je bij veel coatings de voergang enige tijd niet kunt gebruiken, omdat je de coating de eerste dagen nog niet mag belasten. Dat speelt niet bij polymethyl-methacrylat (PMMA), oftewel agrylglas dat de Duitse firma Saliplan gebruikt. Zelfs bij heel lage temperaturen, hardt de tweecomponentencoating in één uur uit. En dus kunnen de koeien 's avonds alweer van de voergang vreten.

Saliplan brengt de coating zelf aan. Dat maakt de renovatie niet goedkoop (4.080 euro voor een voergang van 40 meter lang en 80 cm breed), oordeelt Profi. Aan de andere kant: het grondige voorwerk van Saliplan biedt ook de garantie dat het goed gebeurt. De veehouder moet twee dagen voor de renovatie alleen de voergang reinigen met een stoomcleaner.

Een nieuwe voergangcoating in één dag

Dinsdag 26 november 2019

Meer weten ? Kijk even op… www.mechaman.nl/veehouderij-techniek/