Nederland United Kingdom Deutschland France United StatesDealer van de maand Akkerman Mechanisatie Akkerman Mechanisatie
0031-(0)513-551283 / (0)6-21881418
www.lmb-akkerman.nl


Laatst geplaatste video Alle video's

Experimentele machine brengt kunstmest dieper aan

Nood is de moeder van uitvindingen. Toen een bodemonderzoeker uit het Australische Queensland geen geschikte machine kon vinden voor zijn mineralenonderzoek, vroeg hij een lokale fabrikant een machine te bouwen. Het apparaat kan kunstmest op grotere diepte toedienen, zo schrijft de Australische website stockjournal.com.au.

De machine met de bijnaam 'Orange Beast' moet de bodemonderzoekers informatie geven over de voordelen van het dieper aanbrengen van mineralen. De plantenwortels zouden van die diep toegediende kunstmest, later in het groeiseizoen profijt van hebben. Daarnaast kan de machine gebruikt worden om bodemverbeteraars als gips in de bodem. David Lester, onderzoeker van ministerie van landbouw en visserij in Queensland, meent dat de machine de wetenschappers in staat stelt meer verschillende soorten onderzoek kunnen uitvoeren. "Er zijn een aantal voordelen verbonden aan het diepgaand plaatsen van producten, zoals gip en compost", meent hij. "Door bijvoorbeeld fosfaat of kali 20 cm in de van graangewassen te leggen, hebben de plantenwortels een betere toegang tot de mineralen."

Samenwerking

Lester werkte voor de bouw samen met de lokale machinefabriek van Coulston Lakes, Seabrook Seeders. Het bedrijf paste een bestaande machine aan van  Tillage Traders Queensland uit Toowoomba.

Foto: DAF

Experimentele machine brengt kunstmest dieper aan

Maandag 25 november 2019

Meer weten ? Kijk even op… www.mechaman.nl/landbouwmechanisatie/