Nederland United Kingdom Deutschland France United StatesDealer van de maand Akkerman Mechanisatie Akkerman Mechanisatie
0031-(0)513-551283 / (0)6-21881418
www.lmb-akkerman.nl


Laatst geplaatste video Alle video's

Agritechnica 2019: Tanco komt ook met maaiers

Na Malone en McHale komt de ook Ierse fabrikant Tanco met schijvenmaaiers. Op Agritechnica is de frontmaaier te zien, maar is ook een getrokken vlindermaaier. Tanco is vooral bekend van compacte balenwikkelaars.

Bij de Tanco Autocut M3A-frontmaaier op de stand valt vooral de ophanging op. De maai-unit hangt getrokken in het frame en met pennen in een maanvormige sleuf, bijna zo groot als een halve cirkel. Daarmee is de bewegingsruimte van de maaier in de lengterichting vermoedelijk ruimer dan bij de concurrentie. Dat past uiteraard bij de Ierse omstandigheden met veel oneffenheden in de bodem. De bijhorende vlindermaaier zou de werkbreedte oprekken tot ruim 10 meter. De maaiers met kneuzer liggen voor transport plat op het gedwongen gestuurde frame waardoor de transporthoogte sterk gereduceerd is.

Drogestofbepaling met elektromagnetische straling

Nog opvallender dan de maaier an sich is de camera erop, een project van Tanco en de universiteit van Dublin. Met het meten van absorptie en reflectie van elektromagnetische straling willen onderzoekers het drogestofgehalte en later ook kwaliteitswaarden van het gras gaan meten.

Agritechnica 2019: Tanco komt ook met maaiers

Maandag 11 november 2019

Meer weten ? Kijk even op… www.mechaman.nl/veehouderij-techniek/