Nederland United Kingdom Deutschland France United StatesDealer van de maand Akkerman Mechanisatie Akkerman Mechanisatie
0031-(0)513-551283 / (0)6-21881418
www.lmb-akkerman.nl


Laatst geplaatste video Alle video's

Agritechnica 2019: Halmschredder vernietigt winterschuilplaats maiswortelboorder

Op de stand van Wallner toont het Duitse bedrijf Bass Antriebstechnik de Halmschredder, een werktuig in de strijd tegen de maiswortelboorder. De machine is opgebouwd voor een dubbele messenwals van Wallner.

De maiswortelboorder rukt op in Duitsland en ook Nederlandse telers worden er steeds vaker mee geconfronteerd. De Halmschredder is uitgerust met mechanisch aangedreven roterende stalen wielen die de maisstoppel verdraaien en daarmee van boven tot onder opensplijten. Daardoor wordt de winterschuilplaats van de maiswortelboorder vernietigd.

Weinig vermogen

Volgens de fabrikant vraagt de Halmschredder weinig vermogen: 1,4 kW (1,36 pk) per meter werkbreedte. Omdat de machine dicht bij de grond zijn vernietigende werk moet doen en dus de contouren van het perceel goed moet kunnen volgen, bestaat de machine uit 1,5 meter brede compartimenten.

In de combinatie met de 9 meter brede messsenwals van Wallner (3 meter in de fronthef en twee keer 3 meter achterop) kost het werktuig 52.000 euro. Volgens de fabrikant zou je de Halmschredder ook achter de hakselbek kunnen monteren.

Agritechnica 2019: Halmschredder vernietigt winterschuilplaats maiswortelboorder

Maandag 11 november 2019

Meer weten ? Kijk even op… www.mechaman.nl/landbouwmechanisatie/