Nederland United Kingdom Deutschland France United StatesDealer van de maand Akkerman Mechanisatie Akkerman Mechanisatie
0031-(0)513-551283 / (0)6-21881418
www.lmb-akkerman.nl


Laatst geplaatste video Alle video's

Agritechnica 2019: Amazone bouwt nieuwe maiszaaimachine

De Duitse machinefabriek Amazone heeft op Agritechnica een nieuwe maiszaaimachine geprestenteerd: de Precea. Met de machine zijn zaaisnelheden mogelijk tot 15 km per uur. De Precea-zaaimachine zal in 2022 de ED-zaaimachine van Amazone vervangen.

De Precea zuigt de zaden tegen de zaaischijf en schiet ze vervolgens met een flinke snelheid in de grond, vlak voor een fixeerwieltje. Daarmee is het met de nauwkeurigheid een stuk beter gesteld dan met die van de oude ED. Ging je met die machine sneller zaaien, dan nam de onnauwkeurigheid toe.

Met de nieuwe Precea-machine zijn behalve mais ook suikerbieten en andere gewassen te zaaien. De machine is er in een luxe, elektrisch aangedreven machine en een die mechanisch wordt aangedreven.

Opbouwzaaimachine

De Precea is er in verschillende varianten, van stand allone-machines tot opbouwzaaimachines op een kopeg.

De eerste jaren gaat het echter vooral om 4- en 6-rijers. Pas vanaf 2022 verschijnt de machine volgens planning ook als 8-, 10- en 12-rijer. Pas op dat moment wil Amazone de ED-zaaimachine van de markt halen.

Agritechnica 2019: Amazone bouwt nieuwe maiszaaimachine

Zondag 10 november 2019

Meer weten ? Kijk even op… www.mechaman.nl/landbouwmechanisatie/