Nederland United Kingdom Deutschland France United StatesDealer van de maand Akkerman Mechanisatie Akkerman Mechanisatie
0031-(0)513-551283 / (0)6-21881418
www.lmb-akkerman.nl


Laatst geplaatste video Alle video's

Landbouwdrone met John Deere-spuitapparatuur

Machinefabrikant John Deere en dronefabrikant Volocopter tonen volgende week op Agritechnica de VoloDrone, een drone die is uitgerust met spuitapparatuur van John Deere.

De drone, die ontworpen is om als taxi dienst te doen, kan een gewicht van 200 kg aan. John Deere verwacht dat de landbouwdrone vooral interessant is voor bespuitingen onder moeilijke condities.

De VoloDrone heeft 18 propellers die op een cirkelvormige constructie met een diameter van 9,20 meter zijn gemonteerd. De elektrisch aangedreven machine is voorzien van een uitwisselbaar lithium-ion-accupakket dat het circa een halfuur volhoudt. De drone kan zowel automatisch een route vliegen als op afstand worden bestuurd.

Capaciteit

Volgens de John Deere heeft de drone, uitgerust met twee tanks, een pomp en een spuitboom een capaciteit van circa 6 hectare per uur. De fabrikant meent dat de VoloDrone een kosteneffectief alternatief is voor bespuitingen met een helikopter.

De VoloDrone met spuitapparatuur van John Deere staat tentoongesteld in de zogeheten Future Technology Zone in hal 13.

Landbouwdrone met John Deere-spuitapparatuur

Donderdag 7 november 2019

Meer weten ? Kijk even op… www.mechaman.nl/landbouwmechanisatie/