Nederland United Kingdom Deutschland France United StatesDealer van de maand Akkerman Mechanisatie Akkerman Mechanisatie
0031-(0)513-551283 / (0)6-21881418
www.lmb-akkerman.nl


Laatst geplaatste video Alle video's

Keydollar Robo-Bed: boxen strooien met mestrobot

Keydollar uit Balk produceert mestscheiders. Nu heeft het bedrijf een instrooirobot ontwikkeld voor bevestiging op mestrobots. De Robo-Bed kan volgens het bedrijf op elke reguliere mestrobot gemonteerd worden en strooit de ligboxen in tijdens het schuiven van de vloer.

De Robo-Bed heeft een voorraadbuffer voor 200 liter strooisel die wordt gevuld als de robot wordt opgeladen in het laadstation, bijvoorbeeld met droge fractie. Als er 10 liter strooisel per ligbox per dag wordt bijgestrooid, zou de Robo-Bed voldoende capaciteit hebben voor 120 ligboxen.

De Robo-bed weet volgens Keydollar aan de hand van een signaal van de mestrobot wanneer deze langs de ligboxen schuift en dus wanneer gestrooid moet worden. De Robo-Bed heeft een eigen accupakket en oplader. Voor onderhoud kan de automatische instrooier voorover worden gekanteld. De fabrikant laat weten dat een Robo-Bed een investering van ongeveer 25.000 euro vergt. De instrooier is vervaardigd uit rvs.

Keydollar Robo-Bed: boxen strooien met mestrobot

Vrijdag 25 oktober 2019

Meer weten ? Kijk even op… www.mechaman.nl/veehouderij-techniek/