Nederland United Kingdom Deutschland France United StatesDealer van de maand Akkerman Mechanisatie Akkerman Mechanisatie
0031-(0)513-551283 / (0)6-21881418
www.lmb-akkerman.nl


Laatst geplaatste video Alle video's

Continental stapt in precisielandbouw

Continental, de Duitse fabrikant die vooral bekend is van banden en aandrijfriemen, wil zich de komende jaren ook gaan toeleggen op smart farming-apparatuur. Op Agritechnica toont het bedrijf kleine robotvoertuigen die in een vloot de akker bewerken.

Uiteraard zijn de autonoom rijdende voertuigen (met de afmeting van een keukentafel) voorzien van sensor- en cameratechnologieën, zoals 3D Flash LiDAR. Deze technologie bepaalt de afstand tot een object of oppervlak met behulp van laserpunten. Continental kan deze camera's ook leveren voor drones, zodat je vanuit de lucht de gewasontwikkeling kunt volgen.

De futuristische robotvoertuigen van Continental kunnen gebruikt worden om het gewas te controleren, maar je kunt de werktuigendragers ook uitrusten met werktuigen, zodat je met de robot kunt zaaien, bemesten of onkruid wieden.

Xaver

Het idee van kleine robots die in een zwerm of vloot gezamenlijk en autonoom een taak uitvoeren, is niet helemaal nieuw. Drie jaar geleden kwamen trekkerbouwer Fendt en de universiteit van Ulm in het nieuws met de Xaver. Xaver-robots konden toen onder meer gezamenlijk mais zaaien.

Continental stapt in precisielandbouw

Maandag 16 september 2019

Meer weten ? Kijk even op… www.mechaman.nl/landbouwmechanisatie/