'John Deere komt met elektromechanische cvt naar Agritechnica'

Trekkerbouwer John Deere zal tijdens Agritechnica een nieuwe continu variabele transmissie laten zien. De versnellingsbak maakt gebruik van een elektrische actuator in plaats van hydraulische pompen.

Dat blijkt uit een persbericht dat de Agritechnica-organisator deze week naar buiten bracht. In het bericht geeft Roger Stirnimann, een van de leden van de noviteitencommissie van Agritechnica, aan dat John Deere een nieuwe 8R trekker laat zien tijdens de beurs. De trekker is voorzien van de eAutoPower transmissie. Daarbij heeft John Deere de hydraulische eenheid van pomp en motor - die normaliter zorgt voor de traploze regeling van de overbrenging - vervangen door twee elektromotoren. Een in de trekker ingebouwde generator zorgt voor de elektriciteit. Deze elektromechanische transmissie heeft een hogere efficientie - er gaat minder vermogen verloren - dan de standaard traploze transmissie met zijn hydropompen. Daarnaast zijn ook de onderhoudskosten naar verwachting lager.

Een van de foto's die op het internet circuleren van de nieuwe John Deere 8R. De trekker zou uitgerust kunnen worden met eAutoPower. Een elektromechanische variabele transmissie.

'John Deere komt met elektromechanische cvt naar Agritechnica'

Vrijdag 13 september 2019

Meer weten ? Kijk even op… www.mechaman.nl/landbouwmechanisatie/