Pool Agri Import & Export - Schulte FX Rotomulcher

Snel en effectief groenbemesters en maïsstoppels te lijf met de Schulte FX Rotomulcher.

Pool Agri Import & Export - Schulte FX Rotomulcher

Met werkbreedtes van 3,20 tot 12,80 meter en werksnelheden tot 10 km/h is de capaciteit van de Schulte FX Rotomulcher tot 80% groter dan klepelmaaien.

Oplossing voor veel en taai loof.
Groenbemesters ontwikkelen zich door goede groeiomstandigheden en zachte winters steeds vaker tot flinke gewasopstanden met veel massa. Simpelweg onderploegen of onderspitten, al dan niet in combinatie met doodspuiten, is hierdoor niet zomaar mogelijk. Hetzelfde geldt voor een bemesting met de bouwlandbemester die moeite heeft met al dat loof.

Klepelen is een veel toegepast alternatief dat echter in capaciteit beperkt is door de relatief smalle werkbreedte in combinatie met de voor een goede mulchwerking benodigde lage rijsnelheid. Voor het snel en effectief mulchen ontwikkelde Schulte de FX Rotomulcher.

Schulte is een Canadese fabrikant van mulchmaaiers voor extreem uitdagende omstandigheden zoals wegbermen, houtige gewassen en gewassen met veel of taai loof. De horizontaal draaiende messen maaien en mulchen het gewas snel en effectief. Door de zuigende werking van de messen wordt ook liggend loof effectief gemulcht zodat er een gelijkmatig beeld ontstaat.

De Schulte FX Roto Mulchmaaiers zijn leverbaar in verschillende werkbreedtes van 3,20 tot 12,80 meter.

Hoge capaciteit én een laag dieselverbruik.
Afgelopen zomer deed onder andere akkerbouwbedrijf Gebr. De Zeeuw uit Nagele ervaring op met de Schulte FX315 Rotomulcher. Na het maaien van ruim 200 hectare groenbemester beaamt het bedrijf de geclaimde hoge capaciteit in combinatie met een laag brandstofverbruik.

Op het akkerbouwbedrijf van De Zeeuw lag de rijsnelheid tussen 7 en 9 km/h en is gemiddeld ruim 3 hectare per uur bewerkt. Het brandstofverbruik in een zwaar bladrammenas gewas lag gemiddeld op 5 tot 6 liter per hectare met uitschieters naar 10 liter per hectare in zwaar gewas.

Hans de Zeeuw geeft aan dat de keuze op de Schulte FX is gevallen door de grote capaciteit van de machine en de robuuste bouwwijze.

Bekijk onderstaand de video van de Schulte FX315 Rotomulcher in aktie in bladrammenas bij Gebr. De Zeeuw.

Multifunctioneel.
Het door Schulte ontwikkelde en gepatendeerde "Fixed Knife" principe met dubbele messen en tegenmessen geeft de machine enorme slagkracht bij het mulchen van gewasstoppels en groenbemesters. Voor onderhoud van openbaar groen, dijken en weideonderhoud kan de machine snel en eenvoudig worden uitgerust met enkele messen en kan houtopstanden met diktes tot zelfs 90 mm mulchen.

De Schulte FX Rotomulcher heeft zich bovendien bewezen als effectief instrument tegen de maïsstengelboorder. Tevens kan de machine worden uitgevoerd met hybride shredder messen waarmee de multifunctionaliteit van de FX verder kan worden vergroot.

De hoge capaciteit maakt de FX in het bijzonder geschikt voor het onderhoud van grotere oppervlaktes zoals vliegvelden, militair terrein en natuurgebieden. Wereldwijd worden 180 luchthavens onderhouden met Schulte FX Rotomulchers.

Dit maakt de Schulte FX Rotomulcher niet alleen interessant voor (grote) akkerbouwers. Loonbedrijven profiteren van de inzetbaarheid ervan voor het mulchen en maaien van gewasstoppels en groenbemesters, wegbermen, openbaar groen, natuurgebieden en struikgewassen en houtige opstanden. Bovendien is de machine uniek en zeer breed inzetbaar en draagt hiermee bij aan het onderscheidend vermogen van loon- en aannemingsbedrijven.

Pool Agri Import & Export - Schulte FX Rotomulcher

Legendarische kwaliteit.
Het Canadese Schulte Industries startte ruim 25 jaar geleden met de ontwikkeling van de Rotomulcher techniek voor onderhoud van wegbermen, struikgewas en stoppelland. Om de levensduur en bedrijfszekerheid van de machine onder extreme omstandigheden en hoge werksnelheden te garanderen, is de Schulte FX is uitgerust met zware onderhoudsarme aandrijfkasten die zijn beveiligd tegen overbelasting middels slipkoppelingen.

Automatisch nivellerende vlakstelling zorgt voor een snelle en eenvoudige afstelling passend bij de omstandigheden. Het enkelvoudige maaidek is geconstrueerd van hoogwaardig staal met een dikte van 4,5 mm en heeft een gewelfde vorm zodat opeenhoping van maaiselgoed, zand en vocht wordt voorkomen. In transportpositie is de machine afhankelijk van de uitvoering slechts 2,52 tot 2,99 meter breed.

Ook nieuwsgierig geworden naar de kracht van de Schulte FX Rotomulcher?
Bent u ook nieuwsgierig geworden naar de brede inzetbaarheid van de Schulte FX Rotomulcher? Neem dan vandaag nog contact op met Pool Agri, de Schulte importeur voor de Benelux. U kunt zich hier ook aanmelden voor onze digitale nieuwsbrief waarmee u op de hoogte kunt blijven van onze bijzondere producten.

Pool Agri Import & Export - Schulte FX Rotomulcher

Dealernetwerk.
Als importeur is Pool Agri overtuigd van samenwerking met professionele servicepartners waarmee wij eindgebruikers gezamenlijk van betrouwbare service op het hoogste niveau kunnen voorzien.

Bent u als professioneel mechanisatiespecialist geïnteresseerd in een Schulte dealerschap in uw regio, neem dan contact met ons op.

Importeur Pool Agri.
Pool Agri Import & Export is gespecialiseerd in de import en export van zaai- en grondbewerkings-machines, roto mulchmaaiers en aanbouwcomponenten voor landbouwmachines. Onze leveranciers leveren stuk voor stuk unieke machines en concepten die passen bij ons motto "Vooruitgang door vernieuwende techniek". Onderscheidende eigenschappen op het gebied van capaciteit, innovativiteit en betrouwbaarheid staan voor ons voorop.

Wij streven ernaar om onze klanten technologische vooruitgang te bieden in mechanisatie en automatisering.

Voor Pool Agri Import & Export is verkopen geen doel op zich. Wij hechten grote waarde aan het opbouwen van een relatie met onze dealers en leveranciers. Relaties die uitblinken op het vlak van kwaliteit in service en after sales.

Schulte importeur Benelux:
Pool Agri Import & Export
Schutsluis 15
7681 KG Vroomshoop
Nederland

Telf.: 0031-(0)546-641910
Contactpersoon: Hendrik Pool

E: [email protected]
I: www.pool-agri.com

Pool Agri Import & Export - Schulte FX Rotomulcher